海水領域 SeaFishZone

樓主: yuen1022
打印 上一主題 下一主題

初嘗ATS系統 [複製鏈接]

論壇元老

阿古羅 發表於 2014-3-29 23:36
係喎....我之前用tr20 用左三年就壞左 唸住買部大陸野玩下 平一半 我用緊hs90a

我聽人講最好再買大d 最 ...

我都好多泵,加埋做浪成四個泵,300A得4份1匹,哩兩日兩个鐘多D就落到25度,夏天就耐D,3個鐘左右,水泵流量都會影響制冷效能。

美法,一幢,皇帝×2,澳洲仙,太后,藍仙,火焰,檸批,石美,天王仙,馬

各位師兄可以指教吓什麼是ats系統嗎?有什麼好處?

熱心會員 論壇元老

之前玩過!開頭會幾得意!玩耐左就會覺煩!所以我最後還是草缸就算!

論壇元老

chrislam101 發表於 2014-4-14 12:11
之前玩過!開頭會幾得意!玩耐左就會覺煩!所以我最後還是草缸就算!

草缸大約幾耐要維護一次?

chrislam101 發表於 2014-4-14 12:11

同依位師兄一樣,曾經玩過ATS (自制 & TB 果款),最後都玩藻缸算數。
我覺得ATS無論功效、維護、穩定性都遠比藻缸低,藻缸多元化藻類生長最穩定。

熱心會員 論壇元老

dicky826 發表於 2014-4-14 17:58
草缸大約幾耐要維護一次?

太多就剪尐,都沒有什麼要維護!