海水領域 SeaFishZone

查看: 10028|回復: 21
打印 上一主題 下一主題

太陽能發電 [複製鏈接]

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

樓主

12V 20W 太陽能板  X 1
DC 5V USB 風扇仔   X 1
太陽能板控制器       X 1

監督員

清道夫

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

沙發
貴野呀!
塵歸塵,土歸土,垃圾歸垃圾堆,廢物送去堆田區

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

板凳
冇錢呀!如果唔係買塊 80W 或 100W
我果隻 20W 可以第日再加多塊 20W

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

地板
高級環保器材
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

超級版主

永久禁言

環保!係要用錢來換

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

用係邊?

超級版主

永久禁言

魚香茄子 發表於 2012-1-12 22:42
用係邊?

其實好多地方都用得到!只要你要用的產品是 12V 就用得到,如不是 12V 就要轉接頭
例如 : 你養 RT 你可用風扇降下温吹下D 歯仔又得,吹下沙缸又得

明白哂, 等我得閒又玩下先

超級版主

永久禁言

10W 太陽能板 $360
20W 太陽能板 $560
50W 太陽能板 $980
80W 太陽能板 $1480
100W 太陽能板 $ 2XXX
12V 粉電池 $98
太陽能板控制器 $128
USB 車用轉頭 $5
正負極電線夾一對 $14
紅白電線45呎 $45

大陸買架?

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

鴨寮街咪有囉
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

等我聽日上淘竇睇下會唔會平好多先

超級版主

永久禁言

魚香茄子 發表於 2012-1-12 23:36
等我聽日上淘竇睇下會唔會平好多先

一定會!不過有冇保証先?

論壇元老

大龍貓

熱心會員 突出貢獻 論壇元老

ice28720 發表於 2012-1-12 23:05
10W 太陽能板 $360
20W 太陽能板 $560
50W 太陽能板 $980

我遲d間7500呎大屋會用80件100w太陽能板
大天使

最佳新人

肥龍 發表於 2012-1-13 11:14
我遲d間7500呎大屋會用80件100w太陽能板

老友 你係咪打多左個0字呀?

論壇元老

大龍貓

熱心會員 突出貢獻 論壇元老

1版有4大件50w太陽能板。
各他可安裝2座風力發電。
另外可安裝地熱系統一座。
另外全屋大面積用相層玻璃,玻璃與玻璃中空放至?氣體,熱天可透光但防UV光及熱力穿透,冬天可防止冷氣進入。
另外全屋選用LED燈及(太陽能太陽燈、日間=直接將太陽光用用反光鏡引入,陰天及晚間用太陽能版電力發光)。
末完!
大天使

咁搞法米好貴

論壇元老

支技環保,但原來要用錢買
FOT 230L水滴漏,15日內換水1次後加海水素,有UV,每日1餐,假期2餐,每星期浸氨基酸,現有藍吊,黃吊,雞心,黑雪印,畢卡索,西澳藍面,西澳洲仙,法仙,天皇仙,軍佬,金刀,聖帝,加洲寶石,湯臣,東非紫月,西澳斑點木盒

D板都好貴

ice28720 發表於 2012-1-12 22:35
環保!係要用錢來換

同意