海水領域 SeaFishZone

查看: 15329|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

大家既老婆/媽媽會唔會反對你地養魚?? [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 論壇元老

樓主
唔會. 我老婆及亞媽都唔會反對我養魚, 佢地只反對我買魚
14年1月26日,新40吋魚缸連沙缸共600升水。新手學玩瑚仙缸
主缸器材: 40吋缸連沙缸共600升水, SERA 環, MP40WES造浪, 2x250w鹵仔, 2x39W T5HO, PJ11000, H﹠S200, 豆樽 及 PO4x4.
13年8月26日爆60吋(800升水)滴漏魚缸後, 9月14日,一切從24吋背滴漏魚缸開始.

沙發
samkeikei 發表於 2012-5-2 01:36
唔會...我同佢講, 一係玩魚, 一係玩女人, 是但一樣

講呢句要好小心, 因為佢可能咁答你:-

" 嗱, 老公, 寄言你咁講, 好啦, 我係女人, 以後我日頭就係屋企做金魚, 夜晚就係屋企做木魚. 咁以後你就唔駛再養魚, 因為屋企已經有魚同女人, 完全滿足晒你玩魚同玩女人ge要求, 咁以後你就張買魚同玩女人D錢比晒我啦! 到時你比晒D錢我, 要我扮死魚都得架"

所以都係小心D講好
14年1月26日,新40吋魚缸連沙缸共600升水。新手學玩瑚仙缸
主缸器材: 40吋缸連沙缸共600升水, SERA 環, MP40WES造浪, 2x250w鹵仔, 2x39W T5HO, PJ11000, H﹠S200, 豆樽 及 PO4x4.
13年8月26日爆60吋(800升水)滴漏魚缸後, 9月14日,一切從24吋背滴漏魚缸開始.

板凳
其實你估佢地真係會信條魚幾十蚊, 咪傻啦. D女人好聰明, 聰明到知道應該可時扮蠢, 佢地只係唔玩踢爆破壞遊戲規則
你見佢地買衫就知. 我次次問幾錢, 佢都話件衫好平好底架, 舊幾水咋, 就算貴D果次都係兩舊多D

地板
hoihoi710 發表於 2012-5-2 18:30
我老虎又肯幫我搬石,又幫我搬缸,又幫我手砌景,又幫我執珊瑚..
但係唔比我睇魚 ...

成日掛住上咸網, 唔比都正常ge