海水領域 SeaFishZone

樓主: ninoxmarco
打印 上一主題 下一主題

大家既老婆/媽媽會唔會反對你地養魚?? [複製鏈接]

估唔到以上的招數大家都用緊,我用咗好多年喇!我都有同我老婆講,玩魚好過玩女人!哈哈!

最佳新人 活躍會員

有反對...阿媽就話我一返屋企對住缸魚  

老虎就見買魚,珊瑚就

我就

Harlequin Bass; Flame Hawkfish; Black & White Ocellaris Clownfish; Fiji Blue Devil Damselfish; Auripinnis Damselfish; Blackmouth Bicolor Chromis; Jansen Saddle Wrasse; last but not least Clown Hawkfish

個缸攪得整整齊齊,乾乾淨淨,冇問題既。
錢方便啦喎....報小個零都唔覺既

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老

Lewis_Lo 發表於 2012-5-2 01:17
唔會. 我老婆及亞媽都唔會反對我養魚, 佢地只反對我買魚

x 2!

give me five man!!!  

論壇元老

大大狼狗

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

我老婆話我兩個缸太細,叫我買大d

試過問個女如果玩魚和玩音響妳估我揀邊樣?

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

老虎就冇反對。小女就唔想我養。
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

版主

初級新手水水熊

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

買缸煩啊!
要出銀彈先掂
返工冬眠放工失蹤善良熊

1.報少個零
2.同親佢去都只買集中營,咁佢心目中永遠只有嗰D介錢
3.揸車去魚街,無位要佢看車
FOT

我老婆會同我一齊買魚兼揀魚
My Snowcasso

sumsum28 發表於 2012-5-2 15:04
我老婆會同我一齊買魚兼揀魚

幸福..
FOT

論壇元老

我同老婆講全部魚 under 200

最佳新人

我老婆同媽咪都非常贊成我養魚,而家個背滴仲要係老婆送既禮物.........不過同老婆一齊去睇魚,睇中想出手時就成日都聽到D說話..........HAHAHA.

最佳新人

samkeikei 發表於 2012-5-2 05:07
同佢睇魚時就睇集中營嗰啲, 十蚊廿蚊, 自己去時就...

呢招掂喎,但一旦比佢見到法仙,灰仙,金丁,黑丁,深水蝶既價錢就…………哈哈哈哈

我老婆最好,見我換親水身水身汗,成日問我駛唔駛幫手.反而個仔成日埋怨我成日掛住攪魚唔同佢玩,而家改我個花名叫"養魚叔叔",唔再叫我老豆.

我媽就叫我d 魚好快d 賣
自己養既都賣

HK_Fish_2009 發表於 2012-5-2 15:28
我媽就叫我d 魚好快d 賣
自己養既都賣

你可唔可以比你呀媽個手提我呀?你咁多精品,等我同佢講迫你平賣哂D好先!

最佳新人 活躍會員 灌水之王 論壇元老

modelxx 發表於 2012-5-2 15:03
1.報少個零
2.同親佢去都只買集中營,咁佢心目中永遠只有嗰D介錢
3.揸車去魚街,無位要佢看車 ...

高手

我未來老婆同我行魚街,見到條藍圈b好q,走埋去問價,$1500,佢話好cutie快d買啦買啦,我話千五喎,佢話好cutie喎,甘結果我又要俾錢
自家水族
電話:93085155/c朗
星期一至日送貨,運費請見post內價錢)

所有燈具器材均為正版行貨,須保留保養証作原廠維修

有日老虎問我有冇死過過千條魚..無都有過百
FOT