海水領域 SeaFishZone

樓主: ninoxmarco
打印 上一主題 下一主題

大家既老婆/媽媽會唔會反對你地養魚?? [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 論壇元老

samkeikei 發表於 2012-5-2 01:36
唔會...我同佢講, 一係玩魚, 一係玩女人, 是但一樣

講呢句要好小心, 因為佢可能咁答你:-

" 嗱, 老公, 寄言你咁講, 好啦, 我係女人, 以後我日頭就係屋企做金魚, 夜晚就係屋企做木魚. 咁以後你就唔駛再養魚, 因為屋企已經有魚同女人, 完全滿足晒你玩魚同玩女人ge要求, 咁以後你就張買魚同玩女人D錢比晒我啦! 到時你比晒D錢我, 要我扮死魚都得架"

所以都係小心D講好
14年1月26日,新40吋魚缸連沙缸共600升水。新手學玩瑚仙缸
主缸器材: 40吋缸連沙缸共600升水, SERA 環, MP40WES造浪, 2x250w鹵仔, 2x39W T5HO, PJ11000, H﹠S200, 豆樽 及 PO4x4.
13年8月26日爆60吋(800升水)滴漏魚缸後, 9月14日,一切從24吋背滴漏魚缸開始.

我老虎就無反對!不過fs D魚末加價時就家用加了30%!

最佳新人

Lewis_Lo 發表於 2012-5-2 16:25

" 嗱, 老公, 寄言你咁講, 好啦, 我係女人, 以後我日頭就係 ...

又啱
72''x18''x26'' FOT缸
夢想終於成真

kwokkwok 發表於 2012-5-2 16:51
我老虎就無反對!不過fs D魚末加價時就家用加了30%!

最佳新人

ninoxmarco 發表於 2012-5-2 15:19
呢招掂喎,但一旦比佢見到法仙,灰仙,金丁,黑丁,深水蝶既價錢就…………哈哈哈哈

首先同佢去新日旺, 望下地下嗰啲大大條嘅蝶呀, 吊呀, 仙呀...同佢講咁大條都係一兩舊...等佢入哂腦, 又或者講咸水魚越鮮艷越貴, 好似火燄仙, 咪成舊幾水, 啲灰仙法仙, 灰灰沉沉, 好平咋
72''x18''x26'' FOT缸
夢想終於成真

管理員

海水領域灌水之王

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

Lewis_Lo 發表於 2012-5-2 16:25

" 嗱, 老公, 寄言你咁講, 好啦, 我係女人, 以後我日頭就係 ...

e招夠毒全面封殺養魚
我真係傻架

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

老婆大左肚,容忍度會下降!我差d要變反細缸!佢話仔重要定魚重要?

如果生完唔換大屋,我都唔洗指意繼續養。

最佳新人

samkeikei 發表於 2012-5-2 17:07
首先同佢去新日旺, 望下地下嗰啲大大條嘅蝶呀, 吊呀, 仙呀...同佢講咁大條都係一兩舊. ...

咁都比你洗到佢腦,師兄好XD
我老豆同細佬就知道魚價
但我話左比我媽知
魚我係紅磡買嫁,果度平好多!!
但平到幾多我當然冇講啦,哈哈哈哈

最佳新人

G-force 發表於 2012-5-2 17:43
老婆大左肚,容忍度會下降!我差d要變反細缸!佢話仔重要定魚重要?

如果生完唔換大屋,我都唔 ...

咁G兄要比心機搵錢買屋,養仔同養魚啦
至於老婆呢………哈哈哈哈

嘩,你又買魚呀!唔好慳食飯錢買魚啦!係呀!老婆我買魚幾拾蚊唔緊要嫁!

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

我老虎又肯幫我搬石,又幫我搬缸,又幫我手砌景,又幫我執珊瑚..
但係唔比我睇魚友網

最佳新人 活躍會員 灌水之王 論壇元老

c朗 發表於 2012-5-2 16:11
我未來老婆同我行魚街,見到條藍圈b好q,走埋去問價,$1500,佢話好cutie快d買啦買啦,我話千五喎,佢話好cu ...

你未來老婆都好cutie

最佳新人 活躍會員 灌水之王 論壇元老

hoihoi710 發表於 2012-5-2 18:30
我老虎又肯幫我搬石,又幫我搬缸,又幫我手砌景,又幫我執珊瑚..
但係唔比我睇魚 ...

咁你仲上黎

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

ninoxmarco 發表於 2012-5-2 18:09
咁G兄要比心機搵錢買屋,養仔同養魚啦
至於老婆呢………哈哈哈哈

養魚代價可以好大!唔係魚價心機咁簡單,對我來講,仲要講樓價,倍老婆時間....

其實你估佢地真係會信條魚幾十蚊, 咪傻啦. D女人好聰明, 聰明到知道應該可時扮蠢, 佢地只係唔玩踢爆破壞遊戲規則
你見佢地買衫就知. 我次次問幾錢, 佢都話件衫好平好底架, 舊幾水咋, 就算貴D果次都係兩舊多D
14年1月26日,新40吋魚缸連沙缸共600升水。新手學玩瑚仙缸
主缸器材: 40吋缸連沙缸共600升水, SERA 環, MP40WES造浪, 2x250w鹵仔, 2x39W T5HO, PJ11000, H﹠S200, 豆樽 及 PO4x4.
13年8月26日爆60吋(800升水)滴漏魚缸後, 9月14日,一切從24吋背滴漏魚缸開始.

Lewis_Lo 發表於 2012-5-2 18:38
其實你估佢地真係會信條魚幾十蚊, 咪傻啦. D女人好聰明, 聰明到知道應該可時扮蠢, 佢地只係唔玩踢爆破壞遊戲 ...

男女之間你握下我我握下你又一世。

最佳新人

G-force 發表於 2012-5-2 18:44
男女之間你握下我我握下你又一世。

哈哈, 你呢句同葉念琛既電影一樣
獨家試愛, 十分愛, 我的最愛
你呃我, 我呃你

hoihoi710 發表於 2012-5-2 18:30
但係唔比我睇魚 ...

成日掛住上咸網, 唔比都正常ge

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

我老虎緊張D魚仲多過我,
D B仔魚佢驚餓親,每個鐘頭餵少少,
D魚有咩事,佢第一時間發現,
見到有靚魚返,就拉我出魚街買,
都好嘅,兩公婆有共同嗜好

論壇元老

~~心無罣礙~~

samkeikei 發表於 2012-5-2 05:07
同佢睇魚時就睇集中營嗰啲, 十蚊廿蚊, 自己去時就...

咁又唔駛,只要睇時話"嘩.咁貴唔好買"
下次自己先入貨
一個人的快樂...
不是因為他擁有得多,而是因為他計較得少~