海水領域 SeaFishZone

查看: 5943|回復: 16
打印 上一主題 下一主題

虎紋仙唔開口 [複製鏈接]

樓主
虎紋仙唔開口,已一星期了。請教

論壇元老

慾望無限…但資源$勁有限! T_T

最佳新人 活躍會員

沙發
唔開口……餵過咩糧?
我是買魚狂…也是死魚皇

板凳
豐年蝦

地板
喂過粒糧,片糧。豐年蝦今晚試下。唔該!

論壇元老

神一樣的對手

有無周圍啄野?
轉缸完成>
36x15x28 真滴漏 魚魚:金蝶x1 紅尾珠x1 網蝶x1 白眉x1 法仙x1 灰仙X1 幢仙x1 火箭x1
三點白x1 藍圈x1 小丑x2 藍紋x1 耳斑x1  藍仙x1 黑背心x2 紫月x1

R420 DB8i Pj7600 Sera 20L RW8

唔係咁麻煩, 獨立西起, 一隻蜆即攪掂

半個月了,唔開口,麼都試過,是否放回大缸。等佢自己造化

你魚缸咁多恶魚,可以間一小區比佢就好好多

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

如果連生口野.如蝦膠,乜膠乜膠都唔食的話.
就..
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

論壇元老

神一樣的對手

我係wingk960 發表於 2014-4-17 16:10
如果連生口野.如蝦膠,乜膠乜膠都唔食的話.
就..

花膠
轉缸完成>
36x15x28 真滴漏 魚魚:金蝶x1 紅尾珠x1 網蝶x1 白眉x1 法仙x1 灰仙X1 幢仙x1 火箭x1
三點白x1 藍圈x1 小丑x2 藍紋x1 耳斑x1  藍仙x1 黑背心x2 紫月x1

R420 DB8i Pj7600 Sera 20L RW8

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

試吓放佢出嚟,用急凍青口啦!

論壇元老

kill 魚新手

希望這網址有啱你用的資料
你找下,海水魚友, 開口問題淡談,
2卅1卅2015開缸
FOT  54 * 22 * 30(見水28), 沙缸 45 * 18 * 20, PJ 11000,
富華 12000, Deltec sc2050, SERA 50L, PH ball 12L,

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

RT環境唔知係咪比較易,我比佢入缸先再培訓
我嗰條已經4日開口,開始食丰年蝦片糧,跟住冰丰年蝦,第日食埋F2細粒
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

又放番落大缸了,仲未開金口。不過有四圍啄,冇魚恰佢。睇幾日麼情況先。多謝咁多位C兄指教𡿨多謝HTM嘅pm,睇兩三日先覆你,不過都要多謝先。

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

有冇 ufo ?

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

早排我果條都不食野,原因原來是有 ufo 咬牠,當 ko曬d ufo後!條魚食到脹卜卜

係新魚,兩星期啦,唔見瘦。