海水領域 SeaFishZone

查看: 6864|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

金線吊     [複製鏈接]

樓主
我睇d鬼佬綱話好難養, 要超高溶氧d水超乾淨先keep到, 但我有條5吋既養左一個月一落缸就打魚同搶蝦毛食, 而家愈食愈肥搞到其他魚無啖好食, 執垃圾果d蟹餓死咁滯, 好生猛日日撩條畢加旦打交
令我反思到鬼佬d data都唔能夠盡信, 如果真係要要超高溶氧d水超乾淨先keep到d魚檔就唔會成日番...賣得果幾十蚊條

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

沙發
第一,賣幾十蚊一條,只係我地幸福,外國買魚超貴,
一條普通既魚,起步都過百蚊。
第二,外國人比較喜歡吊類,佢唔講得難度高D,點可以賣貴D呢?
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

板凳
ybkwok 發表於 2014-4-11 06:29
第一,賣幾十蚊一條,只係我地幸福,外國買魚超貴,
一條普通既魚,起步都過百蚊。
第二,外國人比較喜歡 ...

佢地賣咁貴係咪照樣入賓魚同印尼魚嫁?

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

地板
=_= 發表於 2014-4-11 06:48
佢地賣咁貴係咪照樣入賓魚同印尼魚嫁?

喺美國買番美國魚,都貴過香港啦,
我地超版ICE就最清楚
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

响澳洲一條翡翠彈40蚊澳紙……我地好幸福架

最佳新人 論壇元老

pca 發表於 2014-4-11 08:16
响澳洲一條翡翠彈40蚊澳紙……我地好幸福架

我地只係買魚方面幸福,

但人地既居住環境, 福利都幸福過香港

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

LebornJames 發表於 2014-4-11 09:06
我地只係買魚方面幸福,

我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

香港買野真係超方便 好多外國來既朋友都係咁講 搭車唔使一個鐘就可以由閙市到陽光同海灘
呢個世界無乜地方係咁

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

LebornJames 發表於 2014-4-11 09:06
我地只係買魚方面幸福,

做人吾好咁多要求,個边d税好重

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

家家有本難唸的經,
我睇人好,人睇我好,安心就足夠!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

最佳新人 論壇元老

pca 發表於 2014-4-11 10:28
做人吾好咁多要求,個边d税好重

考慮埋稅既因素,
香港都係冇咁好生活環境.
住始終對香港人黎講係一個最大難題

會唔會果邊水質好,魚魚所以對水質要求特別高呢,或者會唔會香港魚會混左其他品種,令佢粗生小小,(純粹講笑) 勿見怪