海水領域 SeaFishZone

查看: 2810|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

有冇人用過QQ [複製鏈接]

樓主
各位魚友指點一下
QQ 行貨,邊到有得賣?
及價錢?

H and H 有隻好像QQ尺寸,兩個邊個好?

55升 , 魚缸 , 加DD珊瑚。

論壇元老

kill 魚新手

沙發
行貨好多地方都有賣,不過如果你未買的,我個人經驗,紅魔打到野過qq, 我同時係同1個缸做個測試,qq我收起左,留番q缸用
2卅1卅2015開缸
FOT  54 * 22 * 30(見水28), 沙缸 45 * 18 * 20, PJ 11000,
富華 12000, Deltec sc2050, SERA 50L, PH ball 12L,

板凳
ada117 發表於 2014-4-14 20:45
行貨好多地方都有賣,不過如果你未買的,我個人經驗,紅魔打到野過qq, 我同時係同1個缸做個測試,qq我收起左 ...

我都用緊qq, 請問紅魔同qq比邊隻靜d?

論壇元老

kill 魚新手

地板
靜。。好似QQ靜少少,同個污嘈杯大d, 如果調教得唔好,紅魔易dd爆水,但紅魔另1個型號,好似污嘈杯底有個開口放污嘈水的,2個杯都啱位放,但要問店是否可訂另1個
2卅1卅2015開缸
FOT  54 * 22 * 30(見水28), 沙缸 45 * 18 * 20, PJ 11000,
富華 12000, Deltec sc2050, SERA 50L, PH ball 12L,

ada117 發表於 2014-4-14 21:04
靜。。好似QQ靜少少,同個污嘈杯大d, 如果調教得唔好,紅魔易dd爆水,但紅魔另1個型號,好似污嘈杯底有個開 ...

哦..  唔該晒師兄, 因為我怕有聲, 所以都係用返qq算喇~

之前想換H&H  m100不過有師兄話嘈所以冇換..

論壇元老

kill 魚新手

唔使客氣!另我是師妹,跳海9個月左右
2卅1卅2015開缸

論壇元老

~㊣得叔㊣~

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

大保/生龍都有