海水領域 SeaFishZone

查看: 16211|回復: 67
打印 上一主題 下一主題

係黃大仙富臨帶左佢番黎 [複製鏈接]

最佳新人

樓主
今日係黃大仙富臨度同媽媽飲完茶, 係魚池見到佢
見到佢燒鰭好緊要, 佢附近又咁多大大條既星斑, 一諗到佢會比人食到骨都冇
最後就帶左佢番黎, 岩岩用1小時劑量既PARAGUARD浸左
聽日繼續
8L Q桶中
我都知道神像好難開口, 而且呢條仲要4吋...
但真係唔忍心佢咁快比斑食左...
...希望醫到佢
請問各位師兄, 用PARAGUARD日日浸岩唔岩??

論壇元老

沙發
愛心一流
FOT 230L水滴漏,15日內換水1次後加海水素,有UV,每日1餐,假期2餐,每星期浸氨基酸,現有藍吊,黃吊,雞心,黑雪印,畢卡索,西澳藍面,西澳洲仙,法仙,天皇仙,軍佬,金刀,聖帝,加洲寶石,湯臣,東非紫月,西澳斑點木盒

最佳新人

板凳
Wilsonlsl 發表於 2012-5-2 20:53
愛心一流

我有愛心, 但冇技/醫術, 一樣唔掂啦

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

地板
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

論壇元老

學師仔一名

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

ninoxmarco 發表於 2012-5-2 20:56
我有愛心, 但冇技/醫術, 一樣唔掂啦

係噤有愛心,一定有Ching指教。
我就冇鬼用,咩都唔識。
精神上支持你

最佳新人

光頭仔 發表於 2012-5-2 21:30
係噤有愛心,一定有Ching指教。
我就冇鬼用,咩都唔識。
精神上支持你

多謝師兄, 番黎果陣見佢係咁噴水, 浸左一個鐘PG之後, 定左好多了
聽日繼續療程

論壇元老

學師仔一名

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

ninoxmarco 發表於 2012-5-2 21:34
多謝師兄, 番黎果陣見佢係咁噴水, 浸左一個鐘PG之後, 定左好多了
聽日繼續療程

繼續努力,加油!

論壇元老

~~心無罣礙~~

最佳新人 活躍會員 論壇元老

ching又食又拎喎
一個人的快樂...
不是因為他擁有得多,而是因為他計較得少~

最佳新人

fung5900 發表於 2012-5-2 22:16
ching又食又拎喎

唔好咁講啦師兄
都係多得部長比面媽媽, 先免費拎到番屋企

論壇元老

~~心無罣礙~~

ching我都係講吓笑.
你咁好心地
一個人的快樂...
不是因為他擁有得多,而是因為他計較得少~

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

fung5900 發表於 2012-5-2 22:16
ching又食又拎喎

我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

初級新手水水熊

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

叫陸仔去果到飲多D茶先
返工冬眠放工失蹤善良熊

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 優秀版主 論壇元老 開網功神

最佳新人

Teddy 發表於 2012-5-2 22:44
叫陸仔去果到飲多D茶先

真係咁岩, 我出去買野果陣, 一望魚池, 佢好SHARP
我當下呆左, 點解佢會係度嫁
仲要係D大大條既斑度左穿右插

論壇元老

收工好輕鬆'樂在小魚中

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老