海水領域 SeaFishZone

查看: 4135|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

請問而家開個24"LPS滴漏魚缸 ,要預幾錢到? [複製鏈接]

樓主
缸24"x24"x21", 連櫃, 器材, 喉管 ,水冷,燈架+燈 等等 (不包生物)(器材要中等價錢,不求高檔)

請問要預幾錢到?

論壇元老

你正在跟型男激情對話

最佳新人

沙發
我淨係用廁所水嫁炸

最佳新人 活躍會員 論壇元老

板凳
全部買二手平好多

最佳新人 論壇元老

地板
8000都已經好平下。
不過提提樓主,一步到位,好過換來換去。唔一定要貴野,不過一定要「夠用」。
唔係好快又換。

2手3000應該OK

論壇元老

你正在跟型男激情對話

最佳新人

Timtim 師兄有道理,化氧同燈好緊要。
我淨係用廁所水嫁炸

Carlchan 發表於 2014-4-17 22:44
Timtim 師兄有道理,化氧同燈好緊要。

燈,我想用T5HO X6, 但燈架諗唔到用邊隻好, 有冇提議??

論壇元老

8000咁平得咩,平極個缸都幾仟喇。
美法,一幢,皇帝×2,澳洲仙,太后,藍仙,火焰,檸批,石美,天王仙,馬

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

PJ4500         1500
缸                   6000
化氮               800-3000
喉件  大陸喉  3-4舊
水冷   大陸仔  2000
燈                   300-3000
流                   100-500
環                   50---1000
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

粗粗地玩都唔少錢

魚缸連喉            5000(全新)     1000(二手約價)
NJ4500上水        1200                  500
R420R-120W燈   3200                 2000  
BMcruve 5 化氮    780                   500
BM MINI-80豆樽    430                   200
海利HS-28A水冷  1930                 1000
WP-10造浪 x 2     800                      /

我想知吾洗造櫃會可以平幾多?因為我用層架的

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

minixxx 發表於 2014-4-18 12:36
我想知吾洗造櫃會可以平幾多?因為我用層架的

櫃你預貴.2000-3XXX
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

多謝答覆

derek23 發表於 2014-4-18 05:52
燈,我想用T5HO X6, 但燈架諗唔到用邊隻好, 有冇提議??

6管好似選擇唔多,國產4管燈架就好多平野,幾舊水有交易

6管可以參考下
http://www.seafishzone.com/forum.php?mod=viewthread&tid=34654&extra=page%3D1
呢隻國貨都好似幾靚喎
http://item.taobao.com/item.htm?id=20819023991&ali_refid=a3_420434_1006:1102624246:6:t5ho:8cd15ed5d4f5c3110f9f7df57618b5b8&ali_trackid=1_8cd15ed5d4f5c3110f9f7df57618b5b8&spm=a230r.1.0.0.9zlFrI