海水領域 SeaFishZone

查看: 13621|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

800G ro純水機 [複製鏈接]

樓主

論壇元老

kill 魚新手

沙發
師兄,這個睇落好吸引,果d濾芯,可以係香港配到?安裝容易嗎?要加減壓制?
2卅1卅2015開缸
FOT  54 * 22 * 30(見水28), 沙缸 45 * 18 * 20, PJ 11000,
富華 12000, Deltec sc2050, SERA 50L, PH ball 12L,

板凳
ada117 發表於 2014-4-23 23:01
師兄,這個睇落好吸引,果d濾芯,可以係香港配到?安裝容易嗎?要加減壓制?

得呀,濾芯全世界都係用呢隻制式
基本上冇咩要裝
減壓制我冇加

最佳新人 活躍會員 論壇元老

地板
CHING,我都用緊呢部。出水幾快,係廢水比1:2.5高咗少少
14年1月26日,新40吋魚缸連沙缸共600升水。新手學玩瑚仙缸
主缸器材: 40吋缸連沙缸共600升水, SERA 環, MP40WES造浪, 2x250w鹵仔, 2x39W T5HO, PJ11000, H﹠S200, 豆樽 及 PO4x4.
13年8月26日爆60吋(800升水)滴漏魚缸後, 9月14日,一切從24吋背滴漏魚缸開始.

論壇元老

Lewis_Lo 發表於 2014-4-27 01:22
CHING,我都用緊呢部。出水幾快,係廢水比1:2.5高咗少少

廢水 我人話一般1:4 ,你1:2.5唔係重少左咩?
sor我新丁想買所以想問清楚點

論壇元老

同埋部機是否要用電泵推動抽水呢?兩腳插?

最佳新人 活躍會員 論壇元老

YES.
行雙泵.
自己換插頭,VERY EASY
14年1月26日,新40吋魚缸連沙缸共600升水。新手學玩瑚仙缸
主缸器材: 40吋缸連沙缸共600升水, SERA 環, MP40WES造浪, 2x250w鹵仔, 2x39W T5HO, PJ11000, H﹠S200, 豆樽 及 PO4x4.
13年8月26日爆60吋(800升水)滴漏魚缸後, 9月14日,一切從24吋背滴漏魚缸開始.

論壇元老

請問部機重嗎?運費多少?

我14吋缸仔, 剛在這間買了一套50G......等送貨中, 收到POST個開箱文

熱心會員 論壇元老

我用咁400g都係同佢買哈哈!

好似好易駁, 最頭痕點駁水龍頭.

師兄可唔可以講下點安裝呢?

G數大代表咩?