海水領域 SeaFishZone

樓主: 至愛仙魚
打印 上一主題 下一主題

超高身藍仙 [複製鏈接]

論壇元老

大大狼狗

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

至愛仙魚 發表於 2014-4-22 12:00
買番黎未變身, 可能自小用蝦仔谷佢, 顏色KEEP得几好, 不過食得蝦多可能火氣大, 竟然追殺大佢一倍既一棟,  ...

那條是新魚?
就算一棟是新魚,一棟都應該冇得輸!

heary 發表於 2014-4-22 12:24
那條是新魚?
就算一棟是新魚,一棟都應該冇得輸!

一棟係新魚, 不過我都已經好叻 新魚下缸都在主缸用閘隔離一兩日, 等 新魚適應環境, 定下來先開閘, 通常都掂, 點知今次隻小藍仙好似傻左咁死追住大佢一倍既一棟狂咬, 值頭要羅佢命, 睇下打到上面後旗都爛埋,有圖為証

我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

論壇元老

大大狼狗

至愛仙魚 發表於 2014-4-22 12:54
一棟係新魚, 不過我都已經好叻 新魚下缸都在主缸用閘隔離一兩日, 等 新魚適應環境, 定下來先開閘, 通常 ...

好快到藍仙受把

heary 發表於 2014-4-22 12:21
以早兩日日旺價
7-8吋藍仙及太后約$1500
7-8吋湯已去到$3000以上

C兄有冇搞錯, 乜宜家香港D野咁貴, 我條7吋藍湯係加拿大買都係為到700港元左右咋 有圖為証, 真係足7吋架

我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

heary 發表於 2014-4-22 12:22
如果有太后
你就知乜野叫世仇

唔係堝, 我條太后同藍仙冇乜兩句, 和平相處

論壇元老

大大狼狗

至愛仙魚 發表於 2014-4-22 13:22
C兄有冇搞錯, 乜宜家香港D野咁貴, 我條7吋藍湯係加拿大買都係為到700港元左右咋 有圖為証, 真係足7吋架 ...

乜野叫藍湯?
似藍仙的湯?

論壇元老

大大狼狗

至愛仙魚 發表於 2014-4-22 13:30
唔係堝, 我條太后同藍仙冇乜兩句, 和平相處

我講係一棟同太后係世仇!

heary 發表於 2014-4-22 14:09
乜野叫藍湯?
似藍仙的湯?

啟稟元老, 皆因有D C兄話湯臣, 有D又話藍仙, 米索性叫藍湯

heary 發表於 2014-4-22 14:09
我講係一棟同太后係世仇!

又唔似呀 就是頭像中那條太后, 新一棟下缸, 眼尾都唔立佢, 可能話一棟身型小, 對佢冇威脅卦

論壇元老

大大狼狗

至愛仙魚 發表於 2014-4-22 14:21
啟稟元老, 皆因有D C兄話湯臣, 有D又話藍仙, 米索性叫藍湯

啊!
可以話湯都得!
因唔係100%正藍仙!
咁湯都有分靚唔靚!
我個人唔會當佢係湯!

論壇元老

大大狼狗

至愛仙魚 發表於 2014-4-22 14:31
又唔似呀 就是頭像中那條太后, 新一棟下缸, 眼尾都唔立佢, 可能話一棟身型小, 對佢冇威脅卦{:2_3 ...

好多事都可以有例外只可作參考
那多人認同的當然參考價值高d!
貓同狗都可以做朋友啦!

heary 發表於 2014-4-22 14:38
好多事都可以有例外只可作參考
那多人認同的當然參考價值高d!
貓同狗都可以做朋友啦!

所言極是, 我先入一條大灰仙, 後才加法仙, 听講是世仇, 諗住有排搞, 點知落缸又冇乜事, 唔駛煩一輪, 你話奇唔奇

論壇元老

大大狼狗

至愛仙魚 發表於 2014-4-22 15:18
所言極是, 我先入一條大灰仙, 後才加法仙, 听講是世仇, 諗住有排搞, 點知落缸又冇乜事, 唔駛煩一輪, 你話 ...

最終法会打灰