海水領域 SeaFishZone

查看: 16856|回復: 78
打印 上一主題 下一主題

太后keep到藍底喇 [複製鏈接]

樓主
之前養過好快就退色, 今次已經幾個月, 唔退色不但子, 仲藍過番黎個陣, 今次唔駛變"黃太后" 啦 看圖

我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

論壇元老

沙發
有咩心得啊師兄

板凳
ronaldinho_chw 發表於 2014-5-1 10:23
有咩心得啊師兄

1, 不要高密度
2 要食好野, 天天要紫菜伺候,哈哈要買幾種貴既好味乾糧, 聞落去要好香, 自己聞到都想食個種,仲要用中蝦吹谷, D色至會爆出黎
3 要比D石佢娟下, 佢happy  D色自然標出來
我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

論壇元老

地板
至愛仙魚 發表於 2014-5-1 10:41
1, 不要高密度
2 要食好野, 天天要紫菜伺候,哈哈要買幾種貴既好味乾糧, 聞落去要好香, 自己聞到都想食 ...

不要密度高
好難做到

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

ronaldinho_chw 發表於 2014-5-1 10:50
不要密度高
好難做到

你梗係做唔到.放晒你d魚.只養一條..
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

咁多補品,好食好住,梗係靚色喇

論壇元老

我係wingk960 發表於 2014-5-1 10:51
你梗係做唔到.放晒你d魚.只養一條..

咁緊加無可能

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

論壇元老

玩魚可令人成長

好好養功
依家咩SIZE??

ronaldinho_chw 發表於 2014-5-1 10:50
不要密度高
好難做到

C兄稔清楚, 制得過架, 試想想把你困在一個像罐頭沙甸般的密室, 呼吸都辛苦, 心情唔靚, 個樣都唔慌好睇啦  比佢鬆動D, 佢靚D你又開心D, 大家著數

論壇元老

至愛仙魚 發表於 2014-5-1 11:06
C兄稔清楚, 制得過架, 試想想把你困在一個像罐頭沙甸般的密室, 呼吸都辛苦, 心情唔靚, 個樣都唔慌好睇啦: ...

我無養太后
我個條湯黎、會吾會仲難keep色

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

ronaldinho_chw 發表於 2014-5-1 11:08
我無養太后
我個條湯黎、會吾會仲難keep色

好快變白化湯.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

論壇元老

至愛仙魚 發表於 2014-5-1 11:06
C兄稔清楚, 制得過架, 試想想把你困在一個像罐頭沙甸般的密室, 呼吸都辛苦, 心情唔靚, 個樣都唔慌好睇啦: ...

2014-05-01 11.14.45.png (340.17 KB, 下載次數: 37)

2014-05-01 11.14.45.png

2014-05-01 11.11.35.png (326.12 KB, 下載次數: 39)

2014-05-01 11.11.35.png

論壇元老

我係wingk960 發表於 2014-5-1 11:09
好快變白化湯.

忌廉湯

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

仲未算藍

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

我係wingk960 發表於 2014-5-1 11:09
好快變白化湯.

咁未仲值錢

Galaxy 發表於 2014-5-1 11:25
仲未算藍

我是指比番來時仲藍D, 我番香港係魚街見過有條10幾吋既, 真係藍底到不得了, 要6000大元

論壇元老

至愛仙魚 發表於 2014-5-1 11:45
我是指比番來時仲藍D, 我番香港係魚街見過有條10幾吋既, 真係藍底到不得了, 要6000大元

ronaldinho_chw 發表於 2014-5-1 10:56
咁緊加無可能

C兄以後買魚先稟明太座, 批准至買, 禁D魚空間自然大D

ronaldinho_chw 發表於 2014-5-1 11:15

你用乜燈 照到條湯好似橙仙禁既