海水領域 SeaFishZone

查看: 9016|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

皇帝仔成身白點呀。。。點算呀? [複製鏈接]

論壇元老

永遠係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

樓主
Natasha 發表於 2014-5-2 23:08
多謝C兄們的建議,我聽日會乖乖落銅嫁啦

下次唔好再係日王買魚,佢啲魚真係唔係好得。

論壇元老

永遠係新手

沙發
ybkwok 發表於 2014-5-3 01:17
講真,我有好多魚都係日旺貨,
唔講佢有冇白點,淨係想知道邊間係冇白點啫?
又邊間D魚真係得?
...

你地誤會了!我不是指白點,白點當然無處不在,我地所能做係盡量揀些態好嘅魚,沒有邊間喺最好,作為消費者,要懂得尋找更平更靚嘅選擇,正如之前有個post大家討論過,這好多時都不是在此店所能找到。

論壇元老

永遠係新手

板凳
真係吹脹,有點雞同鴨講,Q缸Q桶緊係重要,我強調所有處理程序都重要,其實大家買得開心放心就ok了,各取所需,只是選擇問題,只是不是所有人都有足夠知識同時間做足所有程序,那便從選擇著手,減低殺生機會啫!

論壇元老

永遠係新手

地板
又一個雞同鴨講!

論壇元老

永遠係新手

我係wingk960 發表於 2014-5-5 12:01
你想表達....日ON D魚唔好態?
識搵既.就知咩叫好態.唔識既,邊間都搵唔到好態.

你地個然好清閒,重討論緊呢個話題!講識揾!?

論壇元老

永遠係新手

我係wingk960 發表於 2014-5-5 14:24
我又真係好清閒.基本上係冇野做咁滯.唔係點跟你D高手學野.

全職版主,果然prof!