海水領域 SeaFishZone

樓主: Natasha
打印 上一主題 下一主題

皇帝仔成身白點呀。。。點算呀? [複製鏈接]

Natasha 發表於 2014-5-3 18:32
買齊野啦!

其實白點好小事,新魚因捕獲手法或運送時引致潛藏的疾病才最攞命,i.e.睇唔倒醫唔倒

ybkwok 發表於 2014-5-3 01:17
講真,我有好多魚都係日旺貨,
唔講佢有冇白點,淨係想知道邊間係冇白點啫?
又邊間D魚真係得?
...

我覺得同你先係雞同鴨講,明明叫人下次唔好去日旺買,你已經先入為主,仲要解釋,可笑

論壇元老

永遠係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

又一個雞同鴨講!

你想表達....日ON D魚唔好態?
識搵既.就知咩叫好態.唔識既,邊間都搵唔到好態.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

Natasha 發表於 2014-5-3 18:32
買齊野啦!

哎喲 點解浪費D錢買吸銅, 呢隻銅藥換水D銅自然會降低, 65元=掟左落海, 係米老板叫你買呢 佢好識做生意播
我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

報告
皇帝仔落藥已經3天,呢幾日落銅計準份量落點知度得0.1或者多小小,補過幾次都好似吾到位。
白點多左,身有一小部份好似發mo咁,一路未開口而今朝突然魚缸有屎?
今日精神好似好左小小小小,吾知係咪中生埃
落銅真係好困難,好似落極都吾到位,又怕一下子重手落太多。
求救呀師兄師姐們

Natasha 發表於 2014-5-5 12:15
報告
皇帝仔落藥已經3天,呢幾日落銅計準份量落點知度得0.1或者多小小,補過幾次都好似吾到位。
...

只因你未熟.落落下你就會知你個缸需要幾多.
正常.你跟份量,一定唔夠.有時差唔多落多一半份量.但你要落一次.CHECK一次,
到落夠0.3-4PPM.就唔好換水.小餵食.由佢行個零星期.
就OK.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

我係wingk960 發表於 2014-5-5 12:28
只因你未熟.落落下你就會知你個缸需要幾多.
正常.你跟份量,一定唔夠.有時差唔多落多一半份量.但你要落一 ...

知道我會試下嫁啦∼

論壇元老

永遠係新手

我係wingk960 發表於 2014-5-5 12:01
你想表達....日ON D魚唔好態?
識搵既.就知咩叫好態.唔識既,邊間都搵唔到好態.

你地個然好清閒,重討論緊呢個話題!講識揾!?

may414 發表於 2014-5-5 14:21
你地個然好清閒,重討論緊呢個話題!講識揾!?

我又真係好清閒.基本上係冇野做咁滯.唔係點跟你D高手學野.

論壇元老

永遠係新手

我係wingk960 發表於 2014-5-5 14:24
我又真係好清閒.基本上係冇野做咁滯.唔係點跟你D高手學野.

全職版主,果然prof!