海水領域 SeaFishZone

樓主: ronaldinho_chw
打印 上一主題 下一主題

今朝突然全橦大廈無電 [複製鏈接]

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

至愛仙魚 發表於 2014-5-13 11:51
乜你地都禁正義既咩

我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

最佳新人 活躍會員 論壇元老

我係wingk960 發表於 2014-5-13 12:39
啊..香港地.電好快攪到.放心.

唔係喎!早幾年葵芳有座樓試過停個幾星期電喎!
如果今晚都無電,可能要車D魚去其他ching到寄養住先。
你邊區呀?
14年1月26日,新40吋魚缸連沙缸共600升水。新手學玩瑚仙缸
主缸器材: 40吋缸連沙缸共600升水, SERA 環, MP40WES造浪, 2x250w鹵仔, 2x39W T5HO, PJ11000, H﹠S200, 豆樽 及 PO4x4.
13年8月26日爆60吋(800升水)滴漏魚缸後, 9月14日,一切從24吋背滴漏魚缸開始.

論壇元老

我係wingk960 發表於 2014-5-13 12:39
啊..香港地.電好快攪到.放心.

預五點先有電
諗緊會吾會爆no2

論壇元老

Lewis_Lo 發表於 2014-5-13 13:43
你 ...

樂富

論壇元老

Lewis_Lo 發表於 2014-5-13 13:43
你 ...

正常應該無事?如果五點有番電

最佳新人 活躍會員 論壇元老

哦!咁唔怕啦!,有電之後,開返個pump & skimmer先,唔好即刻換水住。等多幾個鐘頭先換,因大廈水都停咗成日,D水唔靚.
今晚換一半水,一兩日後再換多次,換完水加返D消化細菌。應該無咩事ge
14年1月26日,新40吋魚缸連沙缸共600升水。新手學玩瑚仙缸
主缸器材: 40吋缸連沙缸共600升水, SERA 環, MP40WES造浪, 2x250w鹵仔, 2x39W T5HO, PJ11000, H﹠S200, 豆樽 及 PO4x4.
13年8月26日爆60吋(800升水)滴漏魚缸後, 9月14日,一切從24吋背滴漏魚缸開始.

論壇元老

Lewis_Lo 發表於 2014-5-13 13:57
哦!咁唔怕啦!,有電之後,開返個pump & skimmer先,唔好即刻換水住。等多幾個鐘頭先換,因大廈水都停&#2165 ...

講就講五點

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

ronaldinho_chw 發表於 2014-5-13 13:47
預五點先有電
諗緊會吾會爆no2

唔怕既.我上左咁多年魚網.暫時都好小聽人講.停幾粒鐘有打氣.會出大件事.放心啊.
真係有事.我送幾條青魔過你喇.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

版主

初級新手水水熊

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

有打氣冇物問題,如果驚ge,可以停電之後減小喂食,小量換水
返工冬眠放工失蹤善良熊

論壇元老

我係wingk960 發表於 2014-5-13 14:08
唔怕既.我上左咁多年魚網.暫時都好小聽人講.停幾粒鐘有打氣.會出大件事.放心啊.
真係有事.我送幾條青魔過 ...

九個鍾,
多謝你啊

論壇元老

Teddy 發表於 2014-5-13 14:11
有打氣冇物問題,如果驚ge,可以停電之後減小喂食,小量換水

希望,而家番工都無乜心情,
收工標出去買細箘水

師兄有打住氣....—日半日....頂到喎!
幾日就難講啫!
一有電D泵行番哂! D水清番
到時換番D新水就OK啦....放心 !

論壇元老

四點幾已經有番電
吾該咁多位師兄

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

ronaldinho_chw 發表於 2014-5-13 19:24
四點幾已經有番電
吾該咁多位師兄

話左架啦.雖然而家香港環境好差.但都唔會衰過中國既.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

最佳新人 論壇元老

有番電好嘢
P.S. 不過停電真係唔使怕, 最緊要係有乾電泵, 停餵嘢食打住氣兩日都冇問題, 我試過