海水領域 SeaFishZone

查看: 16675|回復: 75
打印 上一主題 下一主題

財盡珊來缸記錄 [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

樓主
由於資金有限..又想換滴漏..最終比我換到個36"滴漏..器材如下:

主缸 36"X18"X21" 見水18" 4分玻璃
沙缸 30"X12"X16" 3倉                    (二手價$2000)

燈具: 奧的尚 36" 24藍 24白 2月光     (全新價$16XX)

造流: RR WARE CONCH 2              (全新價$12XX)

水冷: 海利 HS 66A                          (全新價$23XX)

化痰: NAC CORVE 7                       (全新價$12XX)

上水泵: IWAKI 40RX                      (二手價$500)

重設灰喉:全部日本喉                        (全新價$400)

豆樽: 新界啤仔牌                             (全新價$180)

PO4豆NO3豆                                  (全新價$400)

生物石: 50磅                                  (全新價$800)

雜物:                                             (全新價$500)

支燈又未到...急住開個POST..  遲下支燈一到就POST相..
依家1條青魔開缸中....

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

沙發
影D 相睇睇先啦~~

板凳
支燈未到..好鬼樣衰--...
不過個造浪....一流!!!!
個水冷.....一流~~!!

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

地板
上水泵即係幾大?
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

hoihoi710 發表於 2012-5-6 18:38
支燈未到..好鬼樣衰--...
不過個造浪....一流!!!!
個水冷.....一流~~!!

PHOTO, PLS!!

唔好急住--我會一次過放..唔好嬲喇

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

hoihoi710 發表於 2012-5-6 19:48
唔好急住--我會一次過放..唔好嬲喇

photo photo
ching 請問你支奧的尚幾時落order? 我落左訂2星期林生仲未覆我

我5月1日囉..佢又話10日既...
唔係掛...其實有時我諗諗下我想用T5HO 6管多D...不過依家有造浪...LED會靚好多

聽日沙缸設備齊..聽日先放沙缸相

管理員

海水領域灌水之王

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

大出血
我真係傻架

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

落足本·

論壇元老

大大狼狗

睇過好多次奧的尚d短片
冇一個缸睇到有靚水影

好名好名

唉。唔知買咩燈!自己又唔識整><

期待沙缸設備

全部都係垃圾設備><

論壇元老

大大狼狗

hoihoi710 發表於 2012-5-6 23:48
唉。唔知買咩燈!自己又唔識整><

啤仔牌

論壇元老

大大狼狗

你有冇上過魚佳睇過d 20W藍白混色 led?
一粒都打晒你個36吋缸