海水領域 SeaFishZone

查看: 6631|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

淘寶Waveline DC泵 [複製鏈接]

樓主
有無CHing係淘寶買過Waveline DC泵?
質量可以嗎?
另同捷寶DC泵有無分別?
謝謝各位!

沙發
捷寶dc泵唔夠一年就壞 !

論壇元老

板凳
係呀,我果隻未夠一年就瓜左,買左隻pj應該好D卦。
美法,一幢,皇帝×2,澳洲仙,太后,藍仙,火焰,檸批,石美,天王仙,馬

論壇元老

地板
我果隻係wave line
美法,一幢,皇帝×2,澳洲仙,太后,藍仙,火焰,檸批,石美,天王仙,馬

Waveline以前係捷寶代工
而家轉左另一間大陸廠,捷寶聲稱係Waveline叫呢間廠抄佢地個設計,係咪真我就唔知,不過我實唔會買

用緊PJ,二手買返來,有D嘈,諗住DC泵靜D。
各位CHing意見,都係唔好了。
多謝各位。

jasonlwl 發表於 2014-6-17 19:53
用緊PJ,二手買返來,有D嘈,諗住DC泵靜D。
各位CHing意見,都係唔好了。
多謝各位。

我用緊新嗰隻waveline 。如果可再選擇,我唔會再揀佢。一買返嚟個泵就上唔到水。要換過隻。就知QC個質素去到邊。

睇來都係用番pj

我用PJ9000六年都OK

我都諗緊買唔買

上水泵就用返pj好D,捷普同Wav都係一樣一年一個,化氮就還可以
2013-10-1開缸(60X24X30)JP11000,化氮H&HV101己改A/C12000泵,diy LED 216W
仙魚:大法仙,西非仙,大黃帝,黃帝,紫月,PK,東圈,阿拉伯,馬安,澳洲仙,耳班,灰仙Bx2,天黃仙,
蝶魚:人字X2,,金雙印x1,金蝶x4斜紋x1,神象X1,黃網X1,月光x1
吊魚:藍吊x2雞心x2金毛吊,黃吊,紫吊     其他:,小丑X2  
魔魚:青魔X4橙魔X1        合共:39