請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 11414|回復: 38

ARCTICA 水冷 一問 [複製鏈接]

ARCTICA DBM-250
想問問各位CHING
部機有無得SET降1度或度半等等?
0.幾就著機 好似好哂電
小弟二百幾L水平均1個鐘著一次
一次大約10分鐘

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

印象中糸0.6度開機,
你要再SET, 只需用溫控控制供電,
而水冷本身耍SET高少少....
10分鐘算快啦.

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

10分鐘咁快用幾大L泵推
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

比以前TECO 1度30-40分鐘 感覺快D

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2014-6-20 14:38
10分鐘咁快用幾大L泵推

大約10分 又未到15
但降0.幾度咋WO=.=
用NJ 1700
水冷放係櫃右邊

Nissan 發表於 2014-6-20 14:55
比以前TECO 1度30-40分鐘 感覺快D

快好多。。。咁請問你之前用teco邊個型號

puikwong 發表於 2014-6-20 14:57
快好多。。。咁請問你之前用teco邊個型號

TR 20

Nissan 發表於 2014-6-20 15:00
TR 20

明白..

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

tr20用 1000-1200泵夠了。

論壇元老

好過TR20呀?我700升都是用TR20但要两個幾鐘呀!

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

keong 發表於 2014-6-20 16:59

完全唔夠力,
換機好D播~

論壇元老

借帖一問!用僅DBE-200,NJ-3000泵校最細流量推,200升水一個鐘著四,五次,每次著三,四分鐘請問咁正唔正常呢?
TIga

everest 發表於 2014-6-20 19:02
借帖一問!用僅DBE-200,NJ-3000泵校最細流量推,200升水一個鐘著四,五次,每次著三,四分鐘請問咁正唔正常呢?{: ...

咁咪成部冷氣咁

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

everest 發表於 2014-6-20 19:02
借帖一問!用僅DBE-200,NJ-3000泵校最細流量推,200升水一個鐘著四,五次,每次著三,四分鐘請問咁正唔正常呢?{: ...

吾太正常,檢查下

論壇元老

1398killer 發表於 2014-6-20 19:55
吾太正常,檢查下

咁點先算正常呢?我將水冷出水管放左係水冷水泵吸水位附近又啱唔啱呢?
TIga

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

水冷出水去尾倉,
入水泵放頭倉,比水去水冷机。
如果你位置太近,只会映響水溫探頭!

論壇元老

好,返去改下位置先!
TIga

71仔 發表於 2014-6-20 16:21
只可以set 0.5度的,我都用緊250,正

CHING 你幾多L水? 幾耐著一次 同著一次要幾耐?
泵就暫時唔換住

keong 發表於 2014-6-20 16:59

換TR40 XD

我個缸都係大約2百L水左右, 正想換部Arctica, 前幾日去阿媽信問,老闆娘叫我買075, 話夠用,但見樓主嗰缸同我差不多大,但用部250, 應該點簡呢。 不過我本身打算買部150