請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 7844|回復: 32

有冇人知道奧的尚(林先生)去咗邊 (可以點樣做) [複製鏈接]

本人有支奧的尚LED燈,三月尾先收貨,
到上星期三支燈令到全間房跳大制,
全部魚返大海,支後不斷打比佢唔聽電話
(Whatapp)又唔覆,好啦到兩星期前聽咗一次電話,
叫我星期五放支燈落深水埗放低咗,
到上星期五佢老豆通知我支燈修理好,
其中一組主龍燒咗,要比$150修理費,
又冇報價通知,我話佢知我三月先買,
點知同我講你係人為損壞,
問佢點人為,佢話我可能水位高,
大浪,水入咗支燈,
我又問佢支燈要放幾高先唔入水,
佢話四至五吋高,但係佢支燈跟比我支燈腳,
都係得四吋,點樣人為呀,
支後每一日都打電話(Whatapp)唔聽唔覆,
佢又收咗我朋友$500造燈,現金比,
佢話冇攞單出來,造好先比單,
仲有我朋友同一時間放低修理風扇,
又冇報價,支後又話要$100。

如果有師兄知道有其他方法
可通知PM

我係會用所有方法及時間(要一個交代)

修理前唔係要話比個客知修理零件要幾多錢,問個客願唔願意先做維修咩。

我上年攞過支燈比佢整,其中1組燈&風扇唔着,過左保養期佢都冇收我錢,可能競爭大左冇咁好生意就冇咁好嘅服務
[img=1,0.5][/img]

競爭大先要做好D服務:

生意唔係吟做,
同旅行社收咗團費後關閉有咩分辨

我上個月尾比左支燈佢整,
到而家都未整好,
打比佢又唔聽,
whatsapp又唔覆,
打比佢阿爸又話遲d覆我無晒影’,
我打算等埋這個月,
如果佢仲唔比返支燈我,
我就報警,
到時搵埋師兄你一齊去

ntc 發表於 2014-6-23 15:40
我上個月尾比左支燈佢整,
到而家都未整好,
打比佢又唔聽,

仲等今個月,我比一個星期,
今個星期內唔覆,星期日落深水埗
可以打比我

深水埗好似執咗

我支玩咗半年!壞咗一组灯!風扇一早已經壞咗 !打比佢又唔覆失咗踪

blue 發表於 2014-6-23 16:35
我支玩咗半年!壞咗一组灯!風扇一早已經壞咗 !打比佢又唔覆失咗&#3 ...

師兄可以打比我
Check PM

blue 發表於 2014-6-23 16:32
深水埗好似執咗

對面街魚店找佢

深水埗執左個間店對面街間魚鋪個老細係林生個阿爸,
有事搵佢阿爸都無用﹗
費架﹗
只識遊花園﹗
咩唔係應該子債父還

論壇元老

永遠係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

嘩!原先重諗住買支奧的尚玩下,都係咪搞!

論壇元老

佢老豆話佢而家去左打工冇時間,我上次支燈壞左找佢都唔覆!你試下去佢門市對面馬路間金魚舖找佢老豆揾佢啦

已經回覆了樓主安排取燈 燈事實是插頭入了水 所以跳制  但現在不收費 因為事實小弟有所不周 見諒

may414 發表於 2014-6-23 18:46
嘩!原先重諗住買支奧的尚玩下,都係咪搞!

認真 想要襟用既LED, 識揀既, 一定唔會揀奧的尚~!

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

hihihi1818118 發表於 2014-6-23 19:51
已經回覆了樓主安排取燈 燈事實是插頭入了水 所以跳制  但現在不收費 因為事實小弟有所不周 見諒

插頭入水
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

管理員

海水領域灌水之王

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

奧的尚……
我真係傻架

ybkwok 發表於 2014-6-23 20:07
插頭入水

是 所以插頭一定不可以濕到水