海水領域 SeaFishZone

樓主: lung1122
打印 上一主題 下一主題

阿南出品 必屬佳品   [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 論壇元老

everest 發表於 2014-6-30 14:34
造價不算貴,缸裂入左屋收左貨就好難講對錯了!

造價:公平交易,無話貴唔貴。缸裂入左屋收左貨就好難講對錯了:認同。

但隻柜呢?連做兩隻都於短時間就爆有烈紋,事問樓主點信亞南再做第三第四隻柜會無事?
14年1月26日,新40吋魚缸連沙缸共600升水。新手學玩瑚仙缸
主缸器材: 40吋缸連沙缸共600升水, SERA 環, MP40WES造浪, 2x250w鹵仔, 2x39W T5HO, PJ11000, H﹠S200, 豆樽 及 PO4x4.
13年8月26日爆60吋(800升水)滴漏魚缸後, 9月14日,一切從24吋背滴漏魚缸開始.

其實可唔可以將呢個標題置頂? 用以提醒一吓其他魚友

其實會唔會樓主專登整爛自己個魚缸,再屈呢個叫阿西嘅人呢?  其他ching會唔會又有呢個習慣呢?

論壇元老

Lewis_Lo 發表於 2014-6-30 23:18
造價:公平交易,無話貴唔貴。缸裂入左屋收左貨就好難講對錯了:認同。

唔好用焗漆囉,貼木皮可能好啲!
TIga

睇完之後。。我就覺得。。點解我要受您氣。。我同您訂個缸和櫃。。唔明有問題梗係要問啦。。。您仲好意思係到講。。話自己係粗人。。。
您要記住。。。樓主係您客人。。。唔係您朋友。。您要識得尊重人。。
睇完您咁大段。。。就知您點樣對有特別要求D客仔。。。問多二句就俾您話煩。。開多幾個孔。。又話樓主多要求。。。如果係咁。。您一開始報價。。要十三萬先有得做咪得囉。。。
洗鬼報完價。。又話樓主乜。。樓主物。。。

您可能覺得自己已經盡晒責任。。個櫃烈左。。換個新俾您。。。再烈。。都無辦法。。。您咁做係好。。。仲好好添。。。您幫樓主換得櫃。。您自己心中有數啦。。。唔通您會講出咩。。。如果掉番轉角色。。您會點諗。。。您自己好好檢討一下。。。

最佳新人 活躍會員 熱心會員

嘩!  睇完當事人南哥出黎回應真係無0得輸
咁嘅服務態度 同 售後服務 事問邊個敢同你訂缸
真真正正 貼錢買難受
如果識自己起圖設缸咁洗鬼比錢搵你(專業人事)去做自己搞掂得啦
定係阿南哥 唔鐘意做新手生意呀!乜都唔識仲要你諗點設計麻X煩呀!最好一次講定係咁就係咁 你咪改圖呀自己諗掂落左訂有錯都唔好改呀你!係咪要咁
不正常人類及珊瑚研究中心<— 加入FB群組 一齊交流交流

因為魚缸唔係用強化玻璃,如果邊位有好輕微損傷可能會俾玻璃膠遮到而唔覺眼,慢慢因水壓造成崩裂,但呢個問題通常審死官都攪唔掂!但通常通過良好的服務態度可以化解!

其實阿南既態度。有幾差...吾洗多講啦。同二個朋友上佢公司。搵佢做魚缸...問多二句。佢就同我地講:我幫你地諗得就實無問題....吾明緊就問既啦。問多二句就話煩。  態度差。件貨品幾令都好。。。我吾會比錢買難受。條氣頂住係到...(係朋友訂...吾係本人訂)

啲人出咗名,係咪出品質數就叉呢?
不過佢做缸間嘢負面新聞都聽好多

論壇元老

越嚟越咸

論壇元老

睇左成個post,好多師兄認為新缸收貨時冇花冇裂(樓主應有正常驗收冇以上問題),用左5個月後才發現缸有裂痕,造缸鋪頭都應作賠償(相信市面上有鋪頭做到此點大家才覺得賠償係正常做法)。
本人正準備換缸,幸好睇到此post (原想搵亞南造缸)。現希望各位師兄介紹下邊間造缸鋪頭有此包賠保證,當然價錢都應較亞南平()
24RT~主要一皮革,千手,紐扣,acan

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

好小入黎.乜咁旺場.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

論壇元老

包賠要加保費先得喎!
TIga

論壇元老

越嚟越咸

論壇元老

哦…但我睇唔到話應該賠缸果啲師兄提出要比保費啊,唔通亞南收13000造三層缸同櫃已包埋保費?不過佢地又話收得貴,我都唔太明白
24RT~主要一皮革,千手,紐扣,acan

禁止訪問

站在前方 勇氣驅不散

不正常人類及珊瑚研究中心  ←加入FB  群組

論壇元老

魚苗 發表於 2014-7-2 15:49
哦…但我睇唔到話應該賠缸果啲師兄提出要比保費啊,唔通亞南收13000造三層缸同櫃已包埋保費?不過佢地 ...

公説公有理婆説婆有理唔知他們内裡咩情況他們當事人先知啫,初時都唔知原來係造三層缸咪個個覺得貴囉,過左幾個月先發現有問題就難講啦!
TIga

最佳新人

everest 發表於 2014-7-2 18:48
公説公有理婆説婆有理唔知他們内裡咩情況他們當事人先知啫,初時都唔知原來係造三 ...

睇咁耐我覺得你講得最公道
樓主點用 大家唔知 係櫃問題定使用問題 大家好似一早有答案咁
換左一隻新櫃 又到缸有問題 但正常黎講 玻璃如無內傷 無撞過 好難會有玻璃甩一舊出黎

以我個人觀點及經驗知識既睇法.睇到個櫃D木咁爆法.好大可能個櫃係大陸間廠做好後求其放埋一便又冇冚帆布檔水.剛巧又碰上落大雨淋濕左.攪到地台濕濕地.兼又冇揾野攝高個櫃等佢離地.D漬水就由木腳扯左水上去.基本上唔係原實木材.如曾濕過小小水既木都會由木板既邊位什至係木腳扯水上去而唔會即時爆烈的.要一段時間D木收哂水佢就會慢慢浮現出嚟的.更唔好既木材曾浸過水個 D. 2至3日就現哂出嚟.好易睇到.因為佢會脹身(即係行內人講既大肚).呢D問題好多木工師父一睇就知.就咁睇樓主個問題應該係前者.再講..就算屋企點潮濕木材都唔會咁樣爆烈法.只能說好微.反宜屋企入面.地台.牆身.地櫃個面都係裝雲石遇到潮濕問題仲多..咁樣講.住係海邊同半山個D住户一到潮濕季節咪全屋木制傢俬唔使要..

最佳新人 論壇元老

淨係見到個櫃咁爆法,個電線位開到咁,塊玻璃咁裂法。
咩事心中有數啦。

我隻櫃,自己唔小心又好,化淡爆水又好,過去一年浸過十次都有。
家下一條裂痕都未有,一塊皮都無甩過。
d料係得既,點會幾個月就收皮…

所以話。。唔係身有屎。。點會同您換呀。。。