海水領域 SeaFishZone

樓主: lung1122
打印 上一主題 下一主題

阿南出品 必屬佳品   [複製鏈接]

我唔係抽水。我講句老實話。俾貴咁多。佢又係大陸廠做。然後抽拥。我倒不如taobao搵間貴少少。(taobao入面貴少少。都貴唔過魚街求其搵間幫你訂入門級數) 高質。手工用料都上乘。咩水晶片...45度車邊...幼身玻璃胶邊...實木焗漆...唔係果d整個2尺缸萬萬聲先有囉...

如果你認為香港訂出左問題有得追究。咁未必如你所願了。一個做生意既角度。出左貨。真係可以1個價錢。造兩件貨俾你...老實講。我唔多信。

香港做taobao做。出左問題。都係會麻煩到自己。taobao落到黎真係有問題。原來真係可以唔收貨。打回頭俾佢。我諗香港鋪頭造。打回頭...應該難d

運輸方面。如果接受唔到不能直接上門到貨。咁。反轉頭諗一諗。香港造。送上你屋企。成本。已經一早自己俾左出黎....

個櫃真係離譜左d......
用唔夠一個月已經變左咁
Marine Lovers
FB Fan Page: www.facebook.com/marinelovers

樓主。多謝你肯講出黎。讓多d訂新缸既ching...識得去揀魚鋪做缸...

ching, 我打算做新缸,多謝提醒, 但我唔知阿南係乜水, 可唔可以告知係邊間舖, 如果唔方便講聲聽吓喺邊區都好, 真唔希望好似呢位ching咁, 謝謝各位, 感激感激

香港天氣擺明係潮濕 要用塗後索左入木個種油至得, 用到爛都永冇甩皮, 我做魚缸柜都指明要個種漆, 同指明要實木, 蔗渣板好牙煙架C兄下次訂柜要醒目,看圖啦!睇埋完身木紋又靚仔D,真係永不脫皮

我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

我都想知南哥是邊位

sang 發表於 2014-6-26 23:27
我都想知南哥是邊位

可以pm

不如喺度暗示好過pm啦,屋企有小朋友爆缸隨時攪出人命,當提醒吓我呢啲初哥

最佳新人 活躍會員 論壇元老

CHING
請問“南哥”係咪即係“REEF LEADER”

http://www.seafishzone.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=130&page=1

14年1月26日,新40吋魚缸連沙缸共600升水。新手學玩瑚仙缸
主缸器材: 40吋缸連沙缸共600升水, SERA 環, MP40WES造浪, 2x250w鹵仔, 2x39W T5HO, PJ11000, H﹠S200, 豆樽 及 PO4x4.
13年8月26日爆60吋(800升水)滴漏魚缸後, 9月14日,一切從24吋背滴漏魚缸開始.

單馮就咁睇相,
手工真系好差!
南仔要出來講番原因好d woo.

論壇元老

你正在跟型男激情對話

最佳新人

你講嫁炸!我冇話係 哈哈
我淨係用廁所水嫁炸

論壇元老

你正在跟型男激情對話

最佳新人

暗示完
我淨係用廁所水嫁炸

小心爆缸

謝謝ching告知邊位係 "Broken Leader"

puikwong 發表於 2014-6-26 22:58
我唔係抽水。我講句老實話。俾貴咁多。佢又係大陸廠做。然後抽拥。我倒不如taobao搵間貴少少。(taoba ...

咁請問淘寶有咩訂造魚缸既好介紹? 因為D價錢都真係幾參差下....THANKS

我覺得淘寶有淘寶既危險。。。。。
Marine Lovers
FB Fan Page: www.facebook.com/marinelovers

kv5366 發表於 2014-6-26 23:57
謝謝ching告知邊位係 "Broken Leader"

CHING

唔好吾會, 都係等樓主先確認好D。
因為REEF LEADER呢位南哥做缸好出名架。
樓主個柜睇落好似將D二手舊柜返新後,再當新柜賣比人咁。
呢D咁不道得手法,我諗唔會係REEF LEADER個位南哥唧,咁啱同名咋
14年1月26日,新40吋魚缸連沙缸共600升水。新手學玩瑚仙缸
主缸器材: 40吋缸連沙缸共600升水, SERA 環, MP40WES造浪, 2x250w鹵仔, 2x39W T5HO, PJ11000, H﹠S200, 豆樽 及 PO4x4.
13年8月26日爆60吋(800升水)滴漏魚缸後, 9月14日,一切從24吋背滴漏魚缸開始.

marinelovers 發表於 2014-6-27 00:21
我覺得淘寶有淘寶既危險。。。。。

AGREED
起碼運輸有問題,已講明唔會負責

我覺得似係濕過水!可能係大陸廠家或運輸淋過雨,抹番乾就算數!