海水領域 SeaFishZone

查看: 4954|回復: 16
打印 上一主題 下一主題

為何湯臣會貴過太后? [複製鏈接]

樓主
但我個人又覺得太后係靚過湯臣,是否湯臣容易養過太后?例如要求水質低D?

沙發

米係羅, 為何太后權力硬係大過公主, 明明身材同臉型都係公主靚架嘛
我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

論壇元老

~㊣得叔㊣~

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

板凳
因為湯臣係太后同藍仙的混種比較小有所以貴D

地板
但湯臣現在都唔算少有㗎啦,不過個人喜好,我自己係覺得太后靚好多,不過就超惡,除了皇帝,咩魚都打。

skimmer 發表於 2014-7-4 10:17
因為湯臣係太后同藍仙的混種比較小有所以貴D

明解, 魚要混種, 馬要純種, 果是見多識廣
我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

neva 發表於 2014-7-4 10:26
但湯臣現在都唔算少有㗎啦,不過個人喜好,我自己係覺得太后靚好多,不過就超惡,除了皇帝,咩魚都打 ...

太后唔惡, 頭像條太后成日比條藍仙質架

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

如果有時候去 king 睇下條綠底湯仔,  或者去海國睇下d綠底大湯

就會感受到貴d都冇問題
暫時停賽

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

因為雜交後產品少見,好似耳班混紫月咁。其實吾靚小有便貴好多。但系湯臣有樣野好。高身同噤養

calvinfff 發表於 2014-7-4 12:23
如果有時候去 king 睇下條綠底湯仔,  或者去海國睇下d綠底大湯

就會感受到貴d都冇問題

C兄, 咁冰藍太后靚定綠底大湯靚D

緊係冰藍靚啦,但係佢係天價魚呢
我呢D平民只係可以睇咋

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

至愛仙魚 發表於 2014-7-4 12:45
C兄, 咁冰藍太后靚定綠底大湯靚D

冰藍太后對我呢d平民只係神話
暫時停賽

calvinfff 發表於 2014-7-4 13:35
冰藍太后對我呢d平民只係神話

me too

至愛仙魚 發表於 2014-7-4 10:31
明解, 魚要混種, 馬要純種, 果是見多識廣

論壇元老

物以罕為貴

neva 發表於 2014-7-4 10:26
但湯臣現在都唔算少有㗎啦,不過個人喜好,我自己係覺得太后靚好多,不過就超惡,除了皇帝,咩魚都打 ...

就係因為返得多,所以混種魚黎講,佢個價錢算平!太后新魚時真係好靚,但一落魚缸keep色真係有難度,日子耐左就做黃太后,自問冇功力可以保持藍底色
[img=1,0.5][/img]

calvinfff 發表於 2014-7-4 12:23

就會感受到貴d都冇問題

身同感受
2013 - 24吋濾桶缸,2014 - 27吋真滴濾缸
巴法,亞拉伯,紅海紫月,皇帝,澳洲藍面,一幢,馬鞍,白尾,珊瑚美人,火焰仙,炮旦,三點白,夏威夷黃吊,七彩吊,紫吊,彩龍,黑武士,白金小丑,黑背心小丑x2, 夏威夷金眼吊X3, 小丑X4

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

湯要煲好耐..更貴D.叫得太后,人老豬王.明喇.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/