海水領域 SeaFishZone

樓主: 至愛仙魚
打印 上一主題 下一主題

豆皮婆 [複製鏈接]

everest 發表於 2014-8-11 10:56
鯇魚就話俾草佢食啫,呢啲俾幾十萬一條嘅魚食稼喎,個袋仲寫住日本冧巴&#2820 ...

咁C兄要整番條燈仙, 食左呢隻堅野,好似圖中幾十萬個條錦鯉咁紅
我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

論壇元老

至愛仙魚 發表於 2014-8-11 12:39
咁C兄要整番條燈仙, 食左呢隻堅野,好似圖中幾十萬個條錦鯉咁紅

慢慢尼唔好急呢啲魚可遇不可求,有緣遇見都要諗諗而家發下夢先!
TIga

everest 發表於 2014-8-11 12:50
慢慢尼唔好急呢啲魚可遇不可求,有緣遇見都要諗諗而家發下夢先!

C兄好D可以發下夢, 我連夢都冇得發, 只好睇住條棟當橙扮
我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

論壇元老

至愛仙魚 發表於 2014-8-11 13:27
C兄好D可以發下夢, 我連夢都冇得發, 只好睇住條棟當橙扮

個樣真係差唔幾,師兄試下餵多啲增紅色糧睇下會唔會變左橙棟,即時升價百倍!
TIga

論壇元老

我以前都養過條棟,係好型但惡到扒街打到條帝縮埋一二角,無左條棟後條帝就上左位做左大佬了!

TIga

everest 發表於 2014-8-11 14:05
我以前都養過條棟,係好型但惡到扒街打到條帝縮埋一二角,無左條棟後條帝就上左位做左大佬了!

你條棟又不是白腳,惡極有限,係條帝太林姐 魚佬話查實橙咁貴係因只在美國海軍基地附近出沒,所以好難捉,因此就咁差貴,不知真定假

論壇元老

至愛仙魚 發表於 2014-8-11 14:39
你條棟又不是白腳,惡極有限,係條帝太林姐 魚佬話查實橙咁貴係因只在美國海軍基地附近出沒,所以好 ...

白腳尼,惡到無倫打到啲水彈埋出尼試過有次咁啱入左牆腳電制攪到全屋跳大制差啲屋都燒埋嚇鬼死,所以而家界多左塊膠板放係缸頂先一天都光晒!果個魚佬九成吹水多啦,咁都講得出咁日本仙咁貴又係因為近住沖繩島美軍艦隊基地所以難捉啦喎!
TIga

everest 發表於 2014-8-11 22:01
白腳尼,惡到無倫打到啲水彈埋出尼試過有次咁啱入左牆腳電制攪到全屋跳大制差啲屋都燒 ...

條大法都係, 一招神龍擺尾就水花四濺