海水領域 SeaFishZone

查看: 2446|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

Amonia alert一問 [複製鏈接]

論壇元老

永遠係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

樓主
有無人用過seachem 個塊amonia alert, 好唔好用?準唔準㗎?想買塊mon住個缸,驚忍唔到係咁加魚NH3標升都唔知。

論壇元老

沙發
應該唔准,只有觀賞作用!
TIga

板凳
everest 發表於 2014-8-10 22:42
應該唔准,只有觀賞作用!

你用過咩
我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

論壇元老

地板
至愛仙魚 發表於 2014-8-10 22:59
你用過咩

用過啦,仲有一款測PH值的都係無乜用,好快失效的!
TIga

everest 發表於 2014-8-10 23:17
用過啦,仲有一款測PH值的都係無乜用,好快失效的!

我用過PH個隻,搵笨7 你仲叻, 比佢搵兩次
我唔識養魚,油奇係碟魚,宜家第一條,希望生生性性唔好瓜最新報告,食住瘦,可能個頭近矣

論壇元老

至愛仙魚 發表於 2014-8-10 23:38
我用過PH個隻,搵笨7 你仲叻, 比佢搵兩次

我都係一次,每款各一個放係缸度搖搖下幾好看㗎喎!
TIga

論壇元老

永遠係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

好采問下啫!都唔平,多謝ching們!

may414 發表於 2014-8-11 00:44
好采問下啫!都唔平,多謝ching們!

又唔係咁話, 价錢平款靚, 貼係魚缸高級巧多值得架