海水領域 SeaFishZone

查看: 8795|回復: 26
打印 上一主題 下一主題

嚇屎我 [複製鏈接]

最佳新人

樓主

之前去朋友介紹去FSX買左枝魚糧,前幾日發覺枝糧樽好多好細粒好細粒既野,以為係塵,照餵魚,尋晚發現越黎越多一粒粒野,連隔離幾樽藥水同保品都有,拎埋眼睇清楚,一粒粒野全部都會郁架……….即時拎開個魚糧睇……….入面成千上萬一粒粒野都會郁………掉都掉唔切呀.

朋友又話呢間舖平,原來平野未必好,其實買左之後,我都覺得佢既價錢唔係真係平過其它舖喎,有無師兄有遇過同樣情況呀?一般魚糧可以放幾耐呀?我呢枝糧食左唔夠一個月咋喎.

最佳新人

沙發
藥水只係樽身外咯......但係睇見都成身好痕............尋晚全部沖水........唉.

管理員

海水領域灌水之王

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

板凳
試過啦廿蚊樽用左無幾耐就有一隻隻野都吾知乜黎
我真係傻架

最佳新人

地板
唔通潮濕............

最佳新人

各位有咩糧好介紹........今日出FS買糧呀.

最佳新人

eddie330 發表於 2012-5-12 10:39
我用呢幾樽....

FORMULA ONE AND TWO有咩分別.

論壇元老

大大狼狗

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

FORMULA ONE AND TWO用得耐咪一樣會受潮生蟲

最佳新人

eddie330 發表於 2012-5-12 10:52
Formula One (海鮮粒糧) Formula Two (綠藻粒糧)

同時餵食定點用?

最佳新人

eddie330 發表於 2012-5-12 11:00
除你中以炸wo...
我就2樽倒埋一樽...
一齊喂~

浮定沉架?

最佳新人

謝謝你,今日出去買黎試下先.

最佳新人 論壇元老

eddie330 發表於 2012-5-12 10:39
我用呢幾樽....

第2行底果隻蝦紅素 咁既樽身既!? 唔通係粒糧!?

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

tony86 發表於 2012-5-12 10:16
唔通潮濕............

yes

論壇元老

片糧仲有嗎?
2-11-11 藍吊,15-11珠仙,13-12小丑,20-12 ,藍面,27-12 粉吊,24-2-12 紅海騎士/青魔X3 ,30-4 法仙 ,4-5 紫藍吊, 1-6 埃及紫吊, 30-8 西澳仙B, 9-9 六線龍/蕃茄X2, 11-9 幢仙, 14-11 ,澳洲藍面/皇帝/毛巾, 18-2-13 東非紫月/紅海紫月/白尾/美國藍仙, 20-2 大法仙/大藍面
150X50X85 滴漏缸
Pump: NJ8000
Skimmer: BP-200AC

eddie330 發表於 2012-5-12 11:34
片糧黎的...呢隻野好似冇粒糧(或者我唔知)

係邊樹買 我剩係搵到粉糧

formula one& two 邊度買最平呀? 大概幾錢呀?

論壇元老

收工好輕鬆'樂在小魚中

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

daniel 發表於 2012-5-12 11:50
formula one& two 邊度買最平呀? 大概幾錢呀?

間間都差唔多,細樽好似賣緊57蚊

westbb 發表於 2012-5-12 13:42
間間都差唔多,細樽好似賣緊57蚊

thanks, how about large size?

論壇元老

慾望無限…但資源$勁有限! T_T

最佳新人 活躍會員

我都試過,老婆仲笑我發雞盲,d嘢一粒粒係度陏都仲攞去餵魚,
我覺得唔関舖頭事,都係受潮機會大d......師兄係咪放得好近魚缸呢?
我是買魚狂…也是死魚皇

最佳新人

我放在魚缸後面咯,可能真係潮左!

今日在king sir買左,formual one 標價$57,佢賣左$52俾我,唔知是否因幫佢買左條藍吊,有電視框!