海水領域 SeaFishZone

查看: 3362|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

丁丁頂榴槤急問, 唔該各位! [複製鏈接]

樓主
各位師兄, 我有條丹麥吊尋晚突然收埋自己唔食野, 今日仲比隻蟹捉住左, 好彩屋企人WHATSAPP 我話有條魚就死, 咁我就放工行快兩步, 係隻蟹開餐前救走佢

依家西起左條魚, 但見佢咁既樣真係好擔心好無助, 已組換左20L水 (TOTAL 400L), 有咩師兄可以話我知點救佢?

病徵:
1. 游唔到水, 全身冇力, 就咁用手都捉到
2. 平衡唔到, 依家都係訓係個西入面
3. 表面有傷痕, 但冇白點
4. 好瘦... 之前明明係肥嘟嘟既, 但幾日就變到得返排骨

有冇師兄可以幫幫我 /_\

WP_20140911_004.jpg WP_20140911_002.jpg

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

沙發
眼珠都圓埋

最佳新人 論壇元老

板凳
晧海氣無尾丹吊? 之前見佢肥仔活躍本身想買,聽完個價 放棄
因咩事搞到依家咁。
隻眼都圓埋,其實基本上無得救。

地板
傷成咁……游都冇力……連隻蟹都係度等開餐,師兄你要有心理準備……

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

你已經做曬要做的事,現在只有西起條魚和聽天由命

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

條魚下世投胎先救得番!死魚十常八九!你不如買過條啦!

條魚下世投胎先救得番!死魚十常八九!你不如買過條啦!

論壇元老

~㊣得叔㊣~

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

論壇元老

安樂死算了!
TIga

就係晧海果條,依家覺得自己害咗佢 /_\
其他魚又冇事,懷疑佢食得太多孔雀石綠青苔,搞到個肝出事

論壇元老

永遠係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

表面有傷痕,係咪俾魚打?d鰭都爛晒喎!

may414 發表於 2014-9-11 23:59
表面有傷痕,係咪俾魚打?d鰭都爛晒喎!

應該唔係,佢已經係缸中大佬