海水領域 SeaFishZone

樓主: 南海洋
打印 上一主題 下一主題

魚場同珊瑚場資料{..已更新)   [複製鏈接]

尊貴商戶

低調老海鮮

現在祗是全部20%, 仲有好多魚場資料.

如果大家知到來價咁貴,利潤咁底.會否買貴一D好態魚?

淡水魚利潤一般1.5~4 倍來價. 海水魚一般1.3~1.8倍來價.

孔雀$2/條賣到$8/條(4倍)

小丑 $12賣$20. (1.8倍)
毛巾 $65賣$90 (1.4倍)

90452338 WhatsApp

尊貴商戶

低調老海鮮

Pendowo Corals

Hi

Just send our update stock and price in attachment.

We offer cultured CITES USD 1.00 / piece and 10% discount / piece for
cultured corals, and 5% discount for other item in this end of the year.

We sorry if you not pleased with our email.

Regards
Erik
Pendowo Corals

尊貴商戶

低調老海鮮

timothy898989 發表於 2014-10-8 10:24
依個係咪門市? 係既有時去下行下都好 :)

唔好花時間去啦.冇咩野睇.魚街個D靚過佢..

尊貴商戶

低調老海鮮

info@aspeb.asia

菲律賓珊瑚砂.

尊貴商戶

低調老海鮮

美國集魚場;

http://www.seadwelling.com

藍仙,大灰仙,太后....幾箱都接ORDER.

尊貴商戶

低調老海鮮

Thailand 小丑(混種) 黑小丑...價OK.

Subject: RE: clownfish nemofarm

pramotefarm@hotmail.com

尊貴商戶

低調老海鮮

東爪哇

Wirantono

Indomarinecenter

Banyuwangi, East Java

T : +62333510185
F : +62315993668

www.indomarinecenter.com

尊貴商戶

低調老海鮮

越南魚場

Ms. Dao
  ( Marketing , Marketing Manager )

Company : Aquarium Vietnam
Address : 121/4, mc, p.15, Q.8, ho chi minh, Vietnam
Zip/Postal : 70000
Telephone : 84-83-9805-093
Fax : 84-83-9805-093

尊貴商戶

低調老海鮮

龍鶴水族  張培宣

上海水母公司

來價HK$60/只.(貴過淘寶!!)

尊貴商戶

低調老海鮮

好似今日返毛巾B, 我又賣$140~160.  返價俾大家知是$60又如何.
(一般正常4~5"返價是$65 賣$100),客唔會因毛巾B利潤咁多而講價或不買.

Demand and Supply 先才是主導.

今時今日, 大家唔怕蝕先好打算開魚店.人工租金太高啦.

尊貴商戶

低調老海鮮

嘩...咁誇獎呀.

如果公開資料就成行攬炒. 我就是魚界之神啦.
我就是想試下.

我相信魚友知道來價後, 一D好好賺錢魚/珊瑚會平返D,但其他會加10~20%.

對誠實做生意人影響不大.

teiuken 發表於 2014-10-8 19:07
世界上真係好多傻佬。
自己係呢行做唔住,就出過咁既post去攬炒其他行家

咁又唔係咁講...
你要既量少人地可能唔so你;
魚到步後既生死與魚場無關(有有得傾,但唔係退款,係下次你入貨計平或者free幾條魚);
如果團購,又更煩(邊個主持?魚點分?死魚點計?錢點俾?口講?訂?全數?)
如果有師兄克服到以上/其他問題就梗係有影響啦,但唔會好大影響個種。
老實,有幾多個願意揹咁多問題同煩惱上身?倒不如俾多少少錢買人地個服務同品質啦

以上係個人賣淡水魚時所遇既事而講既意見,唔知用唔用得係咸水買賣上喇。

世界上真係好多傻佬。
自己係呢行做唔住,就出過咁既post去攬炒其他行家

d澳洲hammer真係好鬼靚

南海洋 發表於 2014-10-8 10:43
你有無SUNDAY到天光墟,自己散貨, 龍紋仔$120都好多人搶啦.

我無, 我當時係"你想"到放, 無記錯當時龍紋開始興 (最記得個時魚街賣龍紋B要400-600/條)

個時我入個批問到魚場拎父母相, F1, 個時好似入100條, 之後1個WEEK內放晒

個時第一次做網上生意, 怕蝕無市場, 之後賣時開POST講明話3日內死魚我包換, 托賴無事發生, 全數售出

之後好似都有做多轉(忘了), 但成績唔記得左LU, 總之埋單計數有賺, 仲有魚自己玩 (個時同老細成日吹水熟, 有時R下著數咁)

係無耐結婚先唔再做, 拆晒架放晒魚

南海洋 發表於 2014-10-8 10:40
當然...你要一箱(30件)以上貨先有批發價啦...平均3~50人仔/件.

千其唔好自己帶回港呀......你懂的.

有咩帶得唔帶得我知既

係當行下街望下咁姐~

尊貴商戶

低調老海鮮

timothy898989 發表於 2014-10-8 10:24
當時我賣龍紋B, 淨賺計係成本2倍

同我拎同一批貨既有樓上鋪賣鯛

你有無SUNDAY到天光墟,自己散貨, 龍紋仔$120都好多人搶啦.

尊貴商戶

低調老海鮮

當然...你要一箱(30件)以上貨先有批發價啦...平均3~50人仔/件.

千其唔好自己帶回港呀......你懂的.

地鐵站出,向北行1500公尺(12分鐘啦)

南海洋 發表於 2014-10-8 02:12
深圳炫彩水族世界
联系地址:         深圳市南山区南山花卉世界D区21号
联系&#3 ...