海水領域 SeaFishZone

查看: 20754|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

化氮的抉擇!! [複製鏈接]

最佳新人 論壇元老

樓主
deltec 得600吸氣量唔夠用. 我自己覺得頂多比三呎缸用.

如果你比到3500咁不如用ATI POWERCONE200/250, 特價果時37XX左右. 吸氣量有成2700升以上.
新款用電子版吸氣量計, 泵又可調速, 不過記住唔可以買舊款. 舊款個索氣咀設計有問題要成日洗.
https://www.youtube.com/watch?v=giQ1vuQyWrw

最佳新人 論壇元老

沙發
joesaga 發表於 2014-10-7 15:15
師兄.. 係呀.  
諗住用呢隻的. 4.0 做上水泵.
價錢唔錯.. 都幾靚咁.. 又細隻. 啱哂我. .所以試下 ...

果隻係咪係芳姐度睇到??? 記憶中果度有一隻不能用於咸水. 同埋個楊程唔夠高.

最佳新人 論壇元老

板凳
BM C9 加買定部水冷啦. 無水冷唔WORK的.

最佳新人 論壇元老

地板
joesaga 發表於 2014-10-8 12:57
得叔.

我大約會養以下咁多野.

400L養呢D算好低密度. 視乎你喂食量有幾多.

Omega150 > Curve 9 > SC1455

最佳新人 論壇元老

其實淘寶咪有囉...
可能仲平D.

最佳新人 論壇元老

heilin 發表於 2014-10-9 22:41
國產就大陸平,進口就香港平仲未計運費同保養

呢隻野大陸生產的....