海水領域 SeaFishZone

樓主: joesaga
打印 上一主題 下一主題

化氮的抉擇!! [複製鏈接]

skimmer 發表於 2014-10-8 11:50
400L水用BM Curve9是絕對夠用, 當然要睇師兄你想養幾多條魚? 大, 中, 細? 同幾耐換一次水

得叔.

我大約會養以下咁多野.

幾件SPS. 一兩件千手.   4吋大的. 法仙. 灰仙. 太后. 紫月. 皇帝. 各一條.   火背仙, 斐濟黃肚魔. 各一條. 睡衣四條.  共11條魚.

應該係咁多到.

如果. 用. Vertex Omega 150 或. Deltec SC1455.  夠用嗎?? 還是都係用. BM Curve 9 好. ?

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

bm c9 同bm  curve 9 系唔一樣的

少餵d 米得羅

論壇元老

~㊣得叔㊣~

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

joesaga 發表於 2014-10-8 12:57
得叔.

我大約會養以下咁多野.

BM Curve 9 OK, 如經濟好d咪買靚d

最佳新人 論壇元老

joesaga 發表於 2014-10-8 12:57
得叔.

我大約會養以下咁多野.

400L養呢D算好低密度. 視乎你喂食量有幾多.

Omega150 > Curve 9 > SC1455

感謝各位師兄的解答和建議...
omega 150.. 珊瑚水族那邊沒覆我價錢.. 魚街又唔知有無得賣...
看來我都係. BM Curve 9 .. 低食夾大件萛啦..

論壇元老

joesaga 發表於 2014-10-8 16:40
感謝各位師兄的解答和建議...
omega 150.. 珊瑚水族那邊沒覆我價錢.. 魚街又唔知有無得賣...
看來我都係 ...

可直接打去問問德仔,應該仲有些少水位嘅...

http://aquaristsemporium.com/index.php?route=product/product&path=80_247&product_id=689

TIga

everest 發表於 2014-10-8 18:21
可直接打去問問德仔,應該仲有些少水位嘅...

http://aquaristsemporium.com/index.php?rou ...

唔該哂師兄. !!
我諗試用WECHAT. 搵下該師兄先. ^^

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

快D...快D.....
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

論壇元老

whatsapp可能會快啲...
TIga

everest 發表於 2014-10-9 11:38
whatsapp可能會快啲...

Whatsapp 了.. 但看他最後上線是.... 十月五日.. ><"..

希望他會覆我啦.

最佳新人 論壇元老

其實淘寶咪有囉...
可能仲平D.

nickdo 發表於 2014-10-9 21:39
其實淘寶咪有囉...
可能仲平D.

國產就大陸平,進口就香港平仲未計運費同保養

最佳新人 論壇元老

heilin 發表於 2014-10-9 22:41
國產就大陸平,進口就香港平仲未計運費同保養

呢隻野大陸生產的....