海水領域 SeaFishZone

樓主: shing3224
打印 上一主題 下一主題

作為一個組群,一個板主,呢種態度,會唔會學到野呢? [複製鏈接]

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

有朋友問我,薄荷仙同日本仙有咩分別,
因為佢見到一位自稱神級板主,出左呢張相片!

多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

最後,我呢位朋友,好快咁,離開左呢個Group !
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

共產黨黎
唔岩聽就block人
最慘人地只係講番個facts出黎
個海之花竟然敢頂撞草龍大人
好快就會被消失

上次我係個度答人野話水溫高溶氧會低,貼埋條link出尼,佢仲話唔好人講就信,要自己判斷
真係笑死人
18吋方缸背滴
2條畢加索,1條公子仔,1條藍吊,1條皇帝,1條高蘭

條仆街冇料扮4條,連基本魚種都未識分,日日淨係識得"放毒"post自己屋企果個平平無奇既魚缸,係度自我陶醉.

POST完自已個缸後就將自己養嘅魚Post出嚟賣。

我之前都加入呢個群組,但每次同魚友交流條認叻版主一定出band你又認屎認屁,同人傾緊我15、6年前玩魚冇而家咁先進,佢即刻插咀話玩魚耐過我兩、三年係都要認叻,人地話以前養兩缸60吋佢又話以前自己都係,睇佢成缸魚都係毋須經驗技術成年唔換水都唔死cheap魚,咁都做版主自認高手真係笑死人,來來去去只係識話人缸水唔得...癈話。仲要半夜whatsapp俾我叫我幫手人入群組又叫我upload我個缸D相和短片上去,然後係咁send佢同其他網鬧交D相俾我睇,又話呢個網個網唔好咁就嘈我成晚佢真係思覺失調,最終有一次我覺得佢講野不正確忍唔住band佢,就即刻除我D對話,我再開post澄清佢D錯誤其他魚友都話我正確佢唔正確佢又即刻剷走post,我都隨即自己離開群組,呢條版主真係又獨裁又無料扮4條。。

論壇元老

愛德華七世

最佳新人 活躍會員 論壇元老

ybkwok 發表於 2014-10-19 09:42
有朋友問我,薄荷仙同日本仙有咩分別,
因為佢見到一位自稱神級板主,出左呢張相片!

版大,呢條友會唔會用薄荷仙嘅價錢賣日本仙比D綱友
買魚無數,屎魚無數,我都係新手一名

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

Kwong 發表於 2014-10-20 03:51
版大,呢條友會唔會用薄荷仙嘅價錢賣日本仙比D綱友

佢D相係copy人地,佢冇日本仙!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

一個看似正常嘅精神病人
暫時停賽

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

calvinfff 發表於 2014-10-20 08:10
一個看似正常嘅精神病人

看似正常!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

其實多D人玩魚確實係一件好事,
但係,排除異己,固步自封,
而令其他魚友難受之餘,
又冇內涵,咁就差D!
被全港魚網踢走,最後要到fb開板,
淪為山寨王,已經反映出人格!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

我真係唔係好明點解仲有人問佢問題

青魔x5三點白x3番茄x2藍吊x1紅海騎士x1一字吊x1皇冠炮旦x1藍面x1王帝x1紫月x1法仙x1灰仙x1白尾藍紋x2藍紋x1藍圈x2馬鞍x1金蝴蝶x1雀鯛x2

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

唉!連LPS都唔知係乜!唔係唔識,係直情唔知?
其實係有好多人想玩咸野,但係又冇途徑學習,
唯有在fb到處找!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

shing3224 發表於 2014-10-20 09:25
我真係唔係好明點解仲有人問佢問題

條友都ON居既!唔知LPS係咩咪上網SEARCH下囉!唔熟珊瑚咪唔好出聲等其他魚友答囉!成日都認屎認屁,來來去去淨係識得太藍法灰.

病人一個, 可以不用理會, 唔識扮有料。最命係有自己講無人地講。

佢重話比人聽uv係長開冇人會熄,但係說明講明係開4至5個鐘,莫非出品商係錯???
好似想返缸,我應該點做先!

論壇元老

愛德華七世

最佳新人 活躍會員 論壇元老

呢條友都傻唔曬,教人長開UV,如果教人長開臭氧就害死人&魚!
買魚無數,屎魚無數,我都係新手一名

條友仔剛剛又同魚友嘈,人地出個POST都要話下人先安樂,仲惡過共產黨.

早在十幾日前自動離開了。。。