海水領域 SeaFishZone

樓主: shing3224
打印 上一主題 下一主題

作為一個組群,一個板主,呢種態度,會唔會學到野呢? [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

我未入黎之前...幾驚係話梗我.....
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

usacaptain 發表於 2014-10-26 13:18
最新發展,一會員開文話他的魚缸廿年,條神人問人魚缸內養既魚魚齡係咪廿年,人地答係個魚缸廿年,佢話人地 ...

係呢度都有名你叫..魚網騙子
☉︹☉

論壇元老

借位一問,咁究竟UV燈係咪唔可以長開嘅呢?
TIga

UV燈可以長開,每枝UV管都有壽命時間,長開UV就加快換管既速度,有錢既魚友係無問題。

論壇元老

arfaifai 發表於 2014-10-28 16:34
UV燈可以長開,每枝UV管都有壽命時間,長開UV就加快換管既速度,有錢既魚友係無問題。

我一路以尼都係長開,都死過唔少魚仲以為與此有關添,咁又問多下點解落銅時又要關UV呢?
TIga

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

簡單說,紫外光令藥性分裂,即係加強藥力,
容易死魚
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

everest 發表於 2014-10-28 18:24
我一路以尼都係長開,都死過唔少魚仲以為與此有關添,咁又問多下點解落銅時又要關UV呢?

臭氧都一樣
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

論壇元老

ybkwok 發表於 2014-10-28 20:15
簡單說,紫外光令藥性分裂,即係加強藥力,
容易死魚

咁要整多個時間制控制吓半夜照六個鐘算了,再看看效果如何先!
TIga

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

everest 發表於 2014-10-28 20:49
咁要整多個時間制控制吓半夜照六個鐘算了,再看看效果如何先!

落實藥就米鬼開UV啦
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

論壇元老

ybkwok 發表於 2014-10-28 22:23
落實藥就米鬼開UV啦

落藥有熄,我指一般正常情況果陣想整番個時間制控制吓啫!
TIga

落銅要關UV燈

我都係長開UV,落藥才關UV,正常都唔正常

唔知點解佢有我FB...SEND 野黎叫我JOIN GROUP....但佢個名臭哂,不同意見即踢@@但唔知點解有我FB

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

windhang18 發表於 2014-11-17 18:01
唔知點解佢有我FB...SEND 野黎叫我JOIN GROUP....但佢個名臭哂,不同意見即踢@@但唔知點解有我FB

大家可以向Facebook 投訴,
這個訊息令人不安!
又或者直接D回應------(X佢老X)
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

我唸他好快唔可以再出得魚街,因為係人都認得他,以及知道曬他D衰野。

唔知點解睇到有d好笑....

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

windhang18 發表於 2014-11-18 17:22
唔知點解睇到有d好笑....

佢鐘意抄,就由得佢抄啦,
有D人既思考能力真係比較低既,
我地會體諒呢個叫rickycho既低能仔!
請大家亦懷大愛之心,原諒佢!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500