海水領域 SeaFishZone

樓主: r199818
打印 上一主題 下一主題

咁就比ricky cho 踢走左 [複製鏈接]

最佳新人 熱心會員 論壇元老

owen 發表於 2014-10-23 13:45
我又講多次, (各版主唔知可以做乜)
晌呢度魚網叫人join其他group, 係咪想呢度快d摺埋? (已經唔係第一次)
...

其實我沒有這個諗頭,既然有人覺得我個post有問題,是鼓吹其他人離開這處,請板主及管理員清走我這個極之無謂的post,向你們的網站說聲((((對不起))))
只要用心,多些觀察,一定會養到一缸美麗的珊瑚

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

其實,r199818師兄,由你出帖以來,
我第一個回帖已經問左,'你有咩損失',
請問你答到未呢?
因為直覺上覺得你,非常惓戀果個group ,囉!
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

廢物唔入group,系這個網都系無任何幫助的。

我記得有人系隔離網話來這裡只系體交易版呢。

吖。。。原來會變既

其實入邊個羣都可以,大家都係想學多D交流下!
不過有D方法可以去討論時,有人聽到D唔順耳,唔合心意嘅説話就踢人走,咁就唔叫討論啦!
有錯唔出聲咁有乜用呢?有討論至有進步!出聲又比人踢走,比人話攪事,咁會唔會怪左D

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

上面位r1998 不止n次分享心得,答問題。。

吖。。。點解會係拉人走,搞到個網玩完呢? 奇怪。。。真奇怪

Facebook群,whatapp群,本來就有既野,要分人氣,本來就會分

可能唔用電話,會多翻人寫信,唔體電視會多翻人聽收音機。

吾。。。。想想下又系啵。。

不過都系上面果句啦,無野補充

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

我個人相信r199818師兄,並非想拉人走!
只係俾廢物踢走,正如之前有其他師兄講,
被踢係因為你叻過佢,所以,應該慶祝
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

ybkwok 發表於 2014-10-23 23:19
其實,r199818師兄,由你出帖以來,
我第一個回帖已經問左,'你有咩損失',
請問你答到未呢?

板主,我可以講我沒有損失我只想分享一下我個人養珊瑚經驗中的睇法給其他人知道,我不是什麼養珊瑚高手,只是分享經驗及有限的飼養知識,這樣才會有討論及學習更多,或許我分享的都會可能有錯,但不應去刪除他人所分享的資料,什至覺得是搞事份子,跟住就踢走人若沒有分享或討論空間,固步自封,就永遠沒有進步了,時常認為自己既一套永遠受用,講真,時代變,飼養知識增加了,產品多元化了,已經不同以前了,不同網站亦有這些人,只是沒有不雅用語在討論文字內,板主亦不會刪減該討論,以上只是個人養了多年海水野的心底話。

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

r199818 發表於 2014-10-24 10:08
板主,我可以講”我沒有損失”我只想分享一下我個人養珊瑚經驗中的睇法給其他人知道,我不是什麼養珊瑚高手 ...

好簡單咁可以回應一下:你去錯地方

Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

算吧啦!果條友根本心理不平衡,郁D就發晒癩咁,仲大大聲好話要尊重下對方,但係佢自己認為唔啱聽既就即刻拆post踢人走,見高就拜見低就踩,唔怪得咁多論壇都blacklist佢啦!

ybkwok 發表於 2014-10-24 10:37
好簡單咁可以回應一下:你去錯地方

拍錯門,入錯地方

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

其實呢個網好正,
每當你有唔開心不仿入去逛逛
擔保你笑住反出嚟
正呀
☉︹☉

unclejoe 發表於 2014-10-22 23:19
我話你知25年就25年la.....hahaha

其實佢學左25年先識點寫個"魚"字...   

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

micmic1 發表於 2014-10-25 00:22
其實佢學左25年先識點寫個"魚"字...

係「瘀」字
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

係咪即係當年既 草龍?

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

16523 發表於 2014-10-25 09:36
係咪即係當年既 草龍?

真係叻叻豬
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

其實各位可以盡情發表對佢既感覺,
因為條友經常過黎收料,
你地既意見,條友一定收到
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

ybkwok 發表於 2014-10-25 20:51
其實各位可以盡情發表對佢既感覺,
因為條友經常過黎收料,
你地既意見,條友一定收到

我有....
感覺好奇怪,人地貼個link上去,意見又好,買賣都好,佢就block人
但佢又成日攞呢個網d link過去
kwok hing 你真了解佢
☉︹☉

kwong426426 發表於 2014-10-25 21:54
我有....
感覺好奇怪,人地貼個link上去,意見又好,買賣都好,佢就block人
但佢又成日攞呢個網d lin ...

佢跟本就唔想人地知野多過佢,成日話自己25年養魚經驗,講多兩句唔夠人講就發神經咁

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

kwong426426 發表於 2014-10-25 21:54
我有....
但佢又成日攞呢個網d lin ...

我經常對住D不正常人類架,
所以比較清楚!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

r199818 發表於 2014-10-25 22:20
佢跟本就唔想人地知野多過佢,成日話自己25年養魚經驗,講多兩句唔夠人講就發神經咁

只是大家有討論先有進步!
有d野佢話係就一定係,唔准同佢唱對台!自己錯都唔知衰
☉︹☉