海水領域 SeaFishZone

樓主: edlsang
打印 上一主題 下一主題

對 Kessil 150wOcean Blue 有何評價 [複製鏈接]

edlsang 發表於 2015-1-4 13:48
夠 !

因我買左支八管t5ho,24w
玩lps會五會太强?

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

火焰仙大師 發表於 2015-1-15 02:01
因我買左支八管t5ho,24w
玩lps會五會太强?

太強亦太貴
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

最佳新人

vsvs 發表於 2015-1-4 17:19
用埋controller就一流

Vs大師,我支360到手,控制器要遲幾日到,
想請教下你個set up係點,燈離水面幾多?
等我參考下。thx

版主

馬記廁所友

freeboy 發表於 2015-1-18 08:24
Vs大師,我支360到手,控制器要遲幾日到,
想請教下你個set up係點,燈離水面幾多?
等我參考下。thx ...

呢度冇大師

有用鵝頸?有用就離水高度差冇幾

離水高度主要考慮覆蓋範圍

初用支燈會令部分珊瑚唔開或死亡,你最好用控制器入面個適應模式俾啲生物
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

最佳新人

vsvs 發表於 2015-1-18 19:18
呢度冇大師

有用鵝頸?有用就離水高度差冇幾

我用威也吊的,控制器要遲幾日先到
咁你顏色同光度點set?

版主

馬記廁所友

我仲摸索中,你可以睇下我既:
0100 0%color 0%intensity
0830 5% 5%
1500 80% 100%
1900 65% 70%
2200 65% 70%
2300 5% 5%

最佳新人

Thx,等控制器到手再研究

vsvs師兄,Controler較15%以下好似會變全黑㗎喎?

版主

馬記廁所友

amccp 發表於 2015-1-24 09:15
vsvs師兄,Controler較15%以下好似會變全黑㗎喎?

最細較到5%, 0%先係全黑