海水領域 SeaFishZone

樓主: ninoxmarco
打印 上一主題 下一主題

上水泵流量一問 [複製鏈接]

最佳新人

樓主
呢幾日打算做個36X18X26既背滴漏
係淨得水既情況底下, 有250L水
加埋環同其他野, 我估都得番220L左右
如果用NJ3000夠唔夠力推個缸??
定係要NJ4500??
因為3000我今日睇都係600左右
但一上到4500, 個價升到1200
小弟又係貧苦學生, 所以想問下
如果用NJ3000得唔得

最佳新人

沙發
睇黎4500走唔甩了……

最佳新人

板凳
Steven78 發表於 2012-5-19 14:06
師兄不如用EDEN 5000(唔係好記得個牌子,唔知有冇錯)都係6xx好好力又耐用比NJ更好(個人認為)!

而家賣緊800蚊
因為我淨係識AB, NJ, EHEIM 3隻上水泵排子
eden會唔會好嘈, 我比較著重個泵靜多

最佳新人

地板
Steven78 發表於 2012-5-19 19:53
NJ有個通病就係磁芯易斷,Eden好好力揚程又高,我對佢表現有信心,不過可能冇NJ咁靜,如果你比得起$1300不 ...

乜AB4000同NJ4500差唔多價咋咩

最佳新人

我係wingk960 發表於 2012-5-19 22:53
係唔係好可愛呢.真係好正.

邊度有人影自己個女喊既一面嫁

最佳新人

我係wingk960 發表於 2012-5-20 00:54
哈.佢細個個時喊得好果癮架.我係屋企係做衰個一面架.
冇咩所謂喇...

我屋企完全係極端主義
媽媽對我好到不得了
24孝媽媽
老豆啦WO....唉...