海水領域 SeaFishZone

查看: 4149|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

鈣反擇選 [複製鏈接]

樓主
我個缸400L水,沙缸位置唔多,如果想買鈣反有咩擇選呢?
係咪一家耍買埋PH錶用架..THX

沙發
400L 應該用dosing 方便好多

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

板凳
平平地BM c-100,要加ph錶同co2
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

地板
學到野鳥、

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

1398killer 發表於 2014-11-10 23:29
學到野鳥、

我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

學到野x2,thx

最佳新人 論壇元老

位置唔多可考慮外置.
Schuran, KZ 都係效能唔錯的鈣反.
要細D的有 Schuran Jetstream Pico, Deltec 等.
另外 VERTEX 新款好似唔錯,
BM 果隻如果校低D PH的話就好多大泡泡好嘈. 除非BUDGET有限, 唔推薦.

其實我唔係好熟鈣反既運作,如果外置既話會唔會好容易流水…唔該哂

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

鈣反其實內外都得,
漏吾漏水就個別