海水領域 SeaFishZone

樓主: vsvs
打印 上一主題 下一主題

Kessil Spectral Controller [複製鏈接]

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

Pigskin 發表於 2014-11-14 00:33
燈連Controller 幾錢?
我都想訂番支!

上ebay睇
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

聽聞宏達本來返咗一批,點知唔見咗!即係唔駛去美國訂。

30X20X22缸 一粒 A360掂唔掂?

版主

馬記廁所友

Tough-gate 發表於 2014-11-17 02:58
30X20X22缸 一粒 A360掂唔掂?

我軟野為主,都係用一粒
27x20x20
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

amccp 發表於 2014-11-16 20:37
聽聞宏達本來返咗一批,點知唔見咗!即係唔駛去美國訂。

KESSIL控制已到了。
牛頭角定富街119地下Tel;23967597,Fax:23967040
小型工程承建商註冊編號:MWC2003/2010 編號005802
魚缸及魚缸柜全部香港制造出品

宏達水族工程 發表於 2014-11-17 11:25
KESSIL控制已到了。

好期待

港行KESSIL控制器。特價出售
地址: 旺角通菜街171號1樓
八方雲集上面

Whatapps 97050828
Kessil 香港代理
小店專營
台灣手抓魚,台灣人工小丑,美國人工小丑,大陸人工小丑,印尼精品珊瑚,美國特別钮扣,茹
Whatapps /TEL 95055000
E-MAIL wing9288@yahoo.COM.HK

請問點解分 port1 和 port 2?

Acclimation 又有咩用?

版主

馬記廁所友

tam.lok.man 發表於 2014-11-20 21:08
請問點解分 port1 和 port 2?

Acclimation 又有咩用?

兩port俾你獨立控制"兩組"燈,其實一組燈可以包含幾支燈
acclimation其實係一個預設program,俾你啲珊瑚慢慢適應新光源,或新購入珊瑚之用

唔該版主大大。

想問多下,假設我唔需要讓珊瑚適應,又應該怎樣SET個控制器?

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

vs兄 可以分享下個light schedul參考下

版主

馬記廁所友

sundee87 發表於 2015-1-31 17:59
vs兄 可以分享下個light schedul參考下

[backcolor=rgba(255, 255, 255, 0)]我仲摸索中,你可以睇下我既:
0100 0%color 0%intensity
0830 5% 5%
1500 80% 100%
1900 65% 70%
2200 65% 70%
2300 5% 5%

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

vsvs 發表於 2015-2-1 00:06
我仲摸索中,你可以睇下我既:
0100 0%color 0%intensity
0830 5% 5%

thx,

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

vs兄 我次次set 完都變左5分鐘變化

係咪我set錯?

版主

馬記廁所友

sundee87 發表於 2015-2-1 08:12
vs兄 我次次set 完都變左5分鐘變化

係咪我set錯?

SET好6個TIME SLOT,係咁噤BACK,跟住SAVE