海水領域 SeaFishZone

查看: 10883|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

新舊小丑 [複製鏈接]

樓主
supertech 發表於 2012-5-20 09:39
先將三条分開養一段時候,另試吓改變缸内造景後,一齊入缸

試過唔得,但不防一試

沙發
oh08yeah08 發表於 2012-5-21 09:29
我有一個想法,不過唔知可唔可行。將三條放埋一齊去一個好迫既地方,一段時間。
不過岩樣唔知會唔會嚇壞 ...

我估小丑可能唔驚,不過最好小心睇住,費事打死

板凳
oh08yeah08 發表於 2012-5-21 15:56
CHING,你都覺得可是一試?

不要太過細(有壓力),同埋要望住有無任何打架,因為可以口咬口而令其收口,咁就大獲...

DISCLAIMER: 我就未試過,唔知得唔得...

地板
sdU213 發表於 2012-5-21 17:42
我同你一樣,原本一對死咗條大嘅過一排買返條大返嚟,死鬥咗幾日之後就相安無事喇 ...

你就好啦,原本我有5條,之後種種原因(打後收口、白點)剩返兩絛,明明係一大一細,但係都唔成對,仲要周時追來追去...

vinvin 發表於 2012-5-21 18:08
你就好啦,原本我有5條,之後種種原因(打後收口、白點)剩返兩絛,明明係一大一細,但係都唔成對,仲要周時 ...

之前賣黃旗倉時拍:

http://www.youtube.com/watch?v=r4AiCfxW8RA&feature=youtu.be

dcpip_betta 發表於 2012-5-21 22:18
想簡單的, 都係買細
反正條公見自己大條, 佢都會變性做女的. 咁就一定唔會搞錯

但係新的係細的話,舊的實打死新的...

點解我養4年都唔起Pair呀...

oh08yeah08 發表於 2012-5-25 13:45
唔想再做格仔鋪,今早放晒三條落缸,誰勝誰負今晚就知。
(1) 普通小丑
(2) 黑背心小丑

CHING 記住報告結果