海水領域 SeaFishZone

樓主: freeman20134
打印 上一主題 下一主題

大埔昌運中心昇龍水族館執左,之前落訂冇晒,已報警處理 [複製鏈接]

樓主
之前落左訂買2條炮彈,打算一大一細,女老闆娘仲話到貨打電話通知我,都訂左幾個月,幾星期前去問過,女老闆娘仲話訂魚單冇炮彈訂,有魚再通知我,我話張單開始甩色,要唔要印過張,佢話唔洗,佢話佢都有留底單,有魚一完通知,點知今日去到已執左,半開門入面全黑,問商場保安執左半個月,啲魚缸都未清,通知商場保安一聲會報警,之後行去大埔警署報案,雖然只係幾百蚊,但係咁樣呃錢就唔順氣。

沙發
Kwong 發表於 2014-12-1 18:42
炮彈響魚街周時有得賣,洗咩訂,咁啱佢做唔住而你又落左訂,唯有經一事長一智囉,喺香港地實有 ...

因為果時佢話炮彈魚場魚單成日有,要可以落訂下次魚單有炮彈幫我買,一來昇龍水族近我屋企,二來價錢比魚街平,所以我咪落訂囉!同埋佢話魚單成日有我要既炮彈,我以為唔洗等好耐,點解落完訂之後,幾次返魚去問都話名單冇炮彈,

板凳
Terry 發表於 2014-12-1 20:00
訂都吾會比晒錢,通常留魚講聲就得,有魚打個電話比你,一兩日内攞通常都得

冇比晒錢,落左一半訂左右,見佢開左舖咁耐,同佢都有兩句傾,冇估到佢會咁

地板
南海洋 發表於 2014-12-6 06:17
是什麼旦呀???
皇冠,玻璃,太后,魔鬼.,藍紋....???

藍線旦

玻璃同太后旦點樣㗎?

南海洋 發表於 2014-12-6 09:58
藍線時時都有...不過1~2" 就少D.

昇龍都唔想收檔呃錢....

落訂左1條T size、1條M~L size,反而大條少有,魚街未見過返,得佢到有

唔想收檔,但佢真係呃左我錢,明知就黎唔做都唔通知聲,佢有我電話,同埋我最近落佢舖同佢收檔差唔多時間唔差幾日,幾百蚊唔係大數目,買魚死魚都唔止,係咁樣比人呃條氣唔順,平氣經開冇魚啱都有傾有講,果然唔熟唔食總知報左警就交警方處理啦

魚我唔要喇!我當初都話唔係錢問題,如果消案唔麻煩,我收工打去警署問人,最驚比人小啫!

老闆你真,好少見唔關自己事都咁落力解決問題,相比起當事人只會龜縮,

不過有大藍線旦call我,時間就到我會即刻過黎買

owen 發表於 2014-12-6 17:00
樓主你晌港島東返工ka ?

唔係!我九龍塘返工

owen 發表於 2014-12-6 17:19
睇唔睇到好人老闆間店在那裡 ?

唔係筲箕灣咩?

南海洋 發表於 2014-12-10 22:34
Yeah!!!返得一條細...2"

留2天....你快D PM 我電話啦.!!!

老闆,你賣左佢啦,我要大炮彈

南海洋 發表於 2014-12-10 22:47
妖!!!

唔好妖我啦!老闆,最多我要喇!幾錢?不過我要星期五收工先過到嚟黎!唔該老闆先

南海洋 發表於 2014-12-11 21:49
下次有4~6吋再PM 你好嗎...

細藍線旦我好多客想要架.

好!老闆

下次有大通知我

南海洋 發表於 2015-1-6 21:20
因定2 次都返唔到, 去保養缸捉條養定5" 返來送俾你.

CALL 我啦.  25396228.

多謝老闆,已取藍線旦。

補充多一句,條旦係老闆送比我,冇收我錢