海水領域 SeaFishZone

樓主: eno
打印 上一主題 下一主題

滴漏糟落水聲好大 [複製鏈接]

嘉賞物流 發表於 2015-1-22 16:17
為什麼珊瑚缸不可放黑波?放黑波會有什麼不良影響,請指教。

坦白講, 我都唔係咁明~
睇過好多CHING對呢方面既討論帖, 太複雜~
反正唔加一定無問題, 我就唔想加囉~
上面也有CHING講, 加左佢無問題~
其實各人有各人做法, 只要自己個缸OK, 個人喜歡就得啦~

師兄試下這個

freeman111 發表於 2015-1-23 22:21
師兄試下這個

謝謝CHING圖解~ 我開缸時也做了這種下水管, 的確好用~
現在只差點樣可以將水滴聲整細, 水又唔可以在槽內太滿...

ANYWAY, 感激咁多位CHING們既指導, thank you so much~!!

論壇元老

eno 發表於 2015-1-24 14:58
謝謝CHING圖解~ 我開缸時也做了這種下水管, 的確好用~
現在只差點樣可以將水滴聲整細, 水又唔可以在槽內 ...

你落水喉無閘制咩?

evolution 發表於 2015-1-24 21:26
你落水喉無閘制咩?

有的~

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

好複習..
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

我係wingk960 發表於 2015-1-28 10:36
好複習..

只怪當初唔識又走去訂造, 搞到依家要執返自己D手尾..

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

試下用塊kt 板。封死糟頂。封到死一死。
等聲出唔到黎。即係盡量做到密實盒咁。
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

我係wingk960 發表於 2015-1-28 16:36
試下用塊kt 板。封死糟頂。封到死一死。
等聲出唔到黎。即係盡量做到密實盒咁。

謝謝回覆~ 我諗下點整先, THX~!!

我想夕

查看宝贝:森森溢流专用消音片/鱼缸配件40/50下水管螺旋式消音片/过滤配件 http://m.mashort.cn/7f191d34-cfb7-4ce3-8956-3af20b49c826

hk_ken 發表於 2015-3-14 22:52
查看宝贝:森森溢流专用消音片/鱼缸配件40/50下水管螺旋式消音片/过滤 ...

THANK YOU~