海水領域 SeaFishZone

查看: 9011|回復: 34
打印 上一主題 下一主題

小朋友...你叫咩名呀? [複製鏈接]

論壇元老

慾望無限…但資源$勁有限! T_T

最佳新人 活躍會員

樓主
在一群大魚中見到佢, 好荒張咁唔知游去邊度好
問過價錢後見可以接受, 雖然明知佢唔係好態, 但個樣實在太cute, 就連係咩蝶都唔知就帶佢返屋企喇

我是買魚狂…也是死魚皇

沙發
黑馬利蝶

論壇元老

最佳新人 活躍會員

板凳
Senna 發表於 2012-5-25 15:25
黑馬利蝶

剛知道了 ... thanks!
我是買魚狂…也是死魚皇

最佳新人 論壇元老

地板

監督員

清道夫

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

同冬瓜一樣咁難搞
塵歸塵,土歸土,垃圾歸垃圾堆,廢物送去堆田區

論壇元老

~~心無罣礙~~

最佳新人 活躍會員 論壇元老

細細條特別吸引
一個人的快樂...
不是因為他擁有得多,而是因為他計較得少~

論壇元老

最佳新人 活躍會員

陸判 發表於 2012-5-25 15:33
同冬瓜一樣咁難搞

"主要棲息於面海的礁區,偶也可發現於較淺而珊瑚叢生的潟湖裡。主要以珊瑚蟲為食。黑瑪莉蝶是極難開口進食人工飼料的蝶魚。"

剛係網上搵到呀
我是買魚狂…也是死魚皇

監督員

清道夫

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

HTM 發表於 2012-5-25 15:55
"主要棲息於面海的礁區,偶也可發現於較淺而珊瑚叢生的潟湖裡。主要以珊瑚蟲為食。黑瑪莉蝶是極難開口進食 ...

我都中過招

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

陸判 發表於 2012-5-25 16:12
我都中過招

你中完又中呢!

論壇元老

最佳新人 活躍會員

G-force 發表於 2012-5-25 16:56
你中完又中呢!

大家都中咗海魚毒...冇法啦
我是買魚狂…也是死魚皇

監督員

清道夫

G-force 發表於 2012-5-25 16:56
你中完又中呢!

中毒太深

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

HTM 發表於 2012-5-25 15:55
"主要棲息於面海的礁區,偶也可發現於較淺而珊瑚叢生的潟湖裡。主要以珊瑚蟲為食。黑瑪莉蝶是極難開口進食 ...

噢!這蝶魚跟養冬瓜風車一樣。首先是魚缸不能夠有大魚同多魚。因這蝶喜歡食下游下,好淡定。大自然也不喜歡搶。第二,不是放珊瑚便啄食。只有部份角,瓦片才有興趣。

論壇元老

最佳新人 活躍會員

G-force 發表於 2012-5-25 17:11
噢!這蝶魚跟養冬瓜風車一樣。首先是魚缸不能夠有大魚同多魚。因這蝶喜歡食下游下,好淡定。大自然也不喜 ...

佢唔好彩...俾我捉咗實冇啖好食
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

~~心無罣礙~~

最佳新人 活躍會員 論壇元老

我就中過黑風車,又係比佢外型吸引左。
一個人的快樂...
不是因為他擁有得多,而是因為他計較得少~

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

買件瓦片比佢食啦
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2012-5-25 19:42
買件瓦片比佢食啦

一件夠嗎?

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

買件瓦片比佢食啦

唔食瓦片架, 只食角, 仲好有衣食, 每件角唔會啄多過3野, 放落角缸都應該唔怕 !
FOT 火公53個月, 日蝕蝶39個月, 丹麥吊35個月, 紅眼仙27個月, 雙印龍13個月, 石美人13個月, 火焰仙10個月, 珊瑚美人1個月, 青魔1個月

論壇元老

最佳新人 活躍會員

買件瓦片比佢食啦

佢都知你有好多瓦片...話多謝你先喎
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

Thanks all Ching's advise, see today's update ...

有好 : 搵嘢食喇

有唔好 : 發病...眼濛+身痕

暫時都係唔落葯, 只過淡及換水......希望有得待續啦
我是買魚狂…也是死魚皇