海水領域 SeaFishZone

樓主: rexlaw
打印 上一主題 下一主題

普通缸開缸一問 [複製鏈接]

論壇元老

嗜好買魚

活躍會員 論壇元老

樓主
簡單d,行底喉駁潛水泵及頂慮,呢個係舊式養法,我以前都用開,不過陏親個沙床好易反缸,我反過幾次,所以現在都用真滴同背滴,一步到位就建議真滴好d。
18吋滴漏缸︰棟仙、紅海亞拉伯、台灣紫月、美法仙、美國石美人、皇帝、巴東粉吊、帆吊、人字蝶、畢卡索小丑、雪印小丑、青魔

論壇元老

嗜好買魚

活躍會員 論壇元老

沙發
rexlaw 發表於 2015-3-11 23:23
好,等我刨下文先!

另外師兄頭像條魚係咪立皇?魚街好少見!係咪少有野?

冇錯,海國貨,但幅相係我老友嘅!
18吋滴漏缸︰棟仙、紅海亞拉伯、台灣紫月、美法仙、美國石美人、皇帝、巴東粉吊、帆吊、人字蝶、畢卡索小丑、雪印小丑、青魔

論壇元老

嗜好買魚

活躍會員 論壇元老

板凳
rexlaw 發表於 2015-3-12 12:19
嘻嘻嘻你地先係師兄!溢流盒我見魚街無,諗住上淘寶買,而沙缸諗住用亞加力膠做,揾魚街果啲 ...

你係咪搵呢D呀?希望幫到你。
http://aquaristsemporium.com/index.php?route=product/category&path=183