海水領域 SeaFishZone

樓主: 南海洋
打印 上一主題 下一主題

菲律賓魚(ORDER魚計劃....)   [複製鏈接]

論壇元老

南海洋 發表於 2015-3-18 05:45
Wilsonlsl...

你提問題好似針對我.....不過你講問提好易解決.

我不是針對你,我都有買過你D貨,咁我要比錢當然問清楚先,坦白講打開門做先意當然要還錢唔系為咩,我自已生意都是錢行頭
FOT 230L水滴漏,15日內換水1次後加海水素,有UV,每日1餐,假期2餐,每星期浸氨基酸,現有藍吊,黃吊,雞心,黑雪印,畢卡索,西澳藍面,西澳洲仙,法仙,天皇仙,軍佬,金刀,聖帝,加洲寶石,湯臣,東非紫月,西澳斑點木盒

尊貴商戶

低調老海鮮

samsonco 發表於 2015-3-18 12:06
有冇得訂麒麟仙?

麒麟仙....無返多年.

連價錢都無....報唔到價.

90452338 WhatsApp

尊貴商戶

低調老海鮮

我做生意唔係錢行最頭.   除了錢仲有好多其他野都顧及.

如尊嚴,真理,理想,道德.......工作開心.

我想訂16寸黑其沙

尊貴商戶

低調老海鮮

大家如有想訂魚請討論,  方便我做訂魚LIST.

14~18"寸黑旗鯊

$500+$1000 +$750+$50= $2300

REM: 尺寸祗可以大約, 不能 15"不要, 17" 不要.   做唔到.

多口講句
其實養魚多怪人我都是其中一個
比錢無問題唔合心水好難取
例如過大或過細如皇帝亂纹同直纹
真是天同地
可唔可以唔取店主照買
買到作下條魚訂金
死左歸金主

買到可以作下一絛訂
魚死魚還在

藍點魟幾錢 ?

已pm你

如想訂15寸以上北斗幾錢?

管理員

海水領域灌水之王

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

比我就有魚睇啱就比錢費時煩
我真係傻架

尊貴商戶

低調老海鮮

當然..以前叫你上樓買魚,

你答案又一樣:[比我就街舖有魚睇啱就比錢費時煩!!]

尊貴商戶

低調老海鮮

屯門魚友 發表於 2015-3-18 13:41
多口講句
其實養魚多怪人我都是其中一個
比錢無問題唔合心水好難取

介紹你去[天富]...老闆娘會留魚俾你,好好人架.

又近你啦....屯門魚友.

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

管理員

海水領域灌水之王

鐵底竹籮想漏粒米都難真識做生意
我真係傻架

管理員

我係新手

傻傻地單眼仔 發表於 2015-3-18 21:34
鐵底竹籮想漏粒米都難真識做生意

我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

除非好另類冷門,其實一般魚友想訂既魚都好渴市,只憂魚場無貨。靚魚到左貨會憂冇人要?拿拿林飛去執啦!
比如我想要毛巾B,到舖20條包倆日清哂,只憂無魚。
會唔會另一角度睇,做生意張風險全數轉給消費者,消費者除了報酬給商人合理利潤外,還要承擔商人既風險
商人=雙贏
消費者=付本帶利賭博,睇彩數?

管理員

海水領域灌水之王

jacky66 發表於 2015-3-18 22:00
除非好另類冷門,其實一般魚友想訂既魚都好渴市,只憂魚場無貨。靚魚到左貨會憂冇人要?拿拿林飛去執啦!
比如 ...

我真係傻架

尊貴商戶

低調老海鮮

訂魚當然...非一般賓魚.
加上$50手續費=太平價魚不好訂了.

像匙洞計出來都 $9X. 邊果會訂呀.

訂魚主因....是魚價貴,但賣價太平(太唔合理).

風險唔成比例. 一百蚊成本, 賺20蚊, 蝕一百蚊.

惡性之下...魚一日一日少種類,比起10年前,

魚街返魚種少了好多, 一些非主流魚,魚店已不返了.

提供另類買魚方法,希望幫到有需要魚友.

[現收了廿幾個魚友PM 想訂魚....]

再多口講...淡水魚一般最少是3倍利潤,
$2條魚賣$8, $2.5 賣$10....魚友買得好開心.
如此小丑(最細)都要賣 $45, 最大4" 賣$90 就同淡水魚利潤看齊.

尊貴商戶

低調老海鮮

有一個PM 我...

[有無細條皇帝,聖帝,約1-2吋,訂魚幾多錢到?]

我頂唔順啦.

SORRY, 我都唔想POST 私人PM, 但為了大家輕鬆一下...認真你就輸!!!

老闆 希望你明白 我不是只跟你訂一條半條 由你話可以訂魚 我要求訂的魚種 冇10條都有8條 高過市價就做 低過就吾做??? 說得通嗎 !
你要玩訂魚 金刀有得返 又吾比我訂 我們玩魚 錢真的不是最重要 買平嘢當然個個魚友都想 但玩得鹹水魚十個九個都知道 玩鹹水魚等於跌錢落鹹水海 金刀返貨低 你賺得吾夠勁 咁你咪開貴D 1000條 1500條 2000條 都冇所謂 你有你開價 我們應為 值得 就會訂 ,你為什麼要說那些 低於市價不做呢 !