請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

樓主: 南海洋

菲律賓魚(ORDER魚計劃....)   [複製鏈接]

尊貴商戶

低調老海鮮

snakelok 發表於 2015-3-18 14:09
藍點魟幾錢 ?

6"~9" 或10~14"藍點魟...一定有貨,  請下週看訂魚魚單詳細資料.

90452338 WhatsApp

尊貴商戶

低調老海鮮

dicky03241210 發表於 2015-3-18 23:18
老闆 希望你明白 我不是只跟你訂一條半條 由你話可以訂魚 我要求訂的魚種 冇10條都有8條 高過市價就做 低過 ...

金刀...我在前面都詳細計出, 市價$330, 但訂價計出來是 $200.

如果我再提高訂魚價去$400條.

我全個人就自我摧毀. 我是唔會咁做.

你有錢你的事,我有權選如何去賺我想賺的錢.

你唔滿意我幫你唔到..SORRY !

[如果訂價平過市價,我唔會在我訂魚魚單出售.  如果大家都覺得我不是,我可以取消ORDER 魚計劃]

有冇得訂深水寶石?呢類魚死亡率高嗎?

尊貴商戶

低調老海鮮

深水寶石未返過,無來價.
訂唔到. SORRY.

寶石DOA 都10死3條.
但可要求加多水多O2, 加少少活性炭改善.

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

黑背心, 馬安又點計?

有興趣

尊貴商戶

低調老海鮮

菲律賓無黑背心,

馬安好少(可能印尼返)價好貴.
$260+$60+$160+$50...太貴,唔會出訂LIST.

賣賓魚賣到你咁多野諗,俾著我真係早d落閘返屋企訓覺算

其實也可達致雙贏局面,舖有錢賺之餘,客洗錢又洗得開心,打出新血路
有市必有價,樓主已掌握魚友所愛魚種,人地無返但你返,貴多少魚友亦不太在乎,到最後要入邊隻貨好賣已心中有數。
最大爭議就係,先訂後貨,死魚殺訂,試問有幾多人會咁傻仔買依張期票? 做生意零風險仲有人打工? 當然為左愛魚會有人扔錢落海亦唔奇, 但好肯定爭不斷。
建議掌握各喜好後,最後訂乜魚也好照出魚單,當然最好編好號碼分留給各人,取魚按先後次序,假設死了2條,最後2位就唔好意思了,但受歡迎魚洗怕冇人要? Order多幾條又如何?
舖照交魚單比魚場執藥,都係果句,至怕魚場無魚,有好魚洗憂無人要?
重點係舖先行付款,要班傻仔打本比你賺錢真係講唔通,賺你既,蝕我既,除非
魚到舖有死魚就大數攤分,比多少少買到心頭好顧客亦不太在乎,但唔好死條橙喎
舖既風險已減至最低,顧客亦唔會有機會比錢等條屍返來,是否較為倆全其美?
當然李超人都係賺到最盡又唔洗理人感受,但人地係超人喎
(自己都做左傻仔,寫咁多托咩)

我理你賺幾多,我只要魚,我PM你仲未覆

管理員

海水領域灌水之王

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

魚友訂魚比左錢收條屍日後一定多爭論雖然係自由市場都提醒大家自我評估訂魚風險
最好取消訂魚費時有事一嘈就煩
老闆就用兜底算盤做生意
魚友就想要不死魚養千年
食個大頭菜發夢就一定得
我真係傻架

尊貴商戶

低調老海鮮

訂魚服務想法是幫助魚友找心頭愛,主要唔係賺硬才想出來.

因有D魚是客人想找,但一般魚店有貨都唔返.

仲有這服務只供一少部份魚友,不冀望全部魚友都起歡先錢後貨.金主自負.

死魚,無態...是訂魚公開守則, 有什麼好爭議??

有需要我就幫一把.  無此需要就看了算.

公平公開....

我不是一般魚店老闆,行舊路不是我[飛佛]

尊貴商戶

低調老海鮮

千斤頂 發表於 2015-3-19 05:41
我理你賺幾多,我只要魚,我PM你仲未覆

你是否柴灣養鯊魚魚友.

我都未出訂魚LIST, 你等等好嗎.

如太多技術問題, 唔做ORDER 魚 亦唔係我損失,祗是魚友損失.

反ORDER FISH 之魚友:

我賺HARD MONEY 仲以為我一心鑽研有賺無蝕生意.以小人之心去諗我.

我啤一聲.

尊貴商戶

低調老海鮮

bartholomew 發表於 2015-3-19 00:33
好似無人問過有無得訂非山埃魚,是我睇漏了嗎?如果有都唔錯。

非山埃魚....

知唔知菲律賓魚場好多以經改善唔用山埃去捉魚,.....唔好信D [SALES].

事實好多魚在我店都試餵開口先賣.

魚友買魚後死魚有好多原因,但唔似中山埃死.

如中山埃,死法是有樣睇.

論壇元老

我覺得老闆好有誠意,寫咁做野解釋同推介,可惜太遠,吾係我會試下訂鱼
美法,一幢,皇帝×2,澳洲仙,太后,藍仙,火焰,檸批,石美,天王仙,馬

論壇元老

嗜好買魚

活躍會員 論壇元老

work 唔work就要到時睇咗魚單及價錢先至知吸唔吸引啦﹗
18吋滴漏缸︰棟仙、紅海亞拉伯、台灣紫月、美法仙、美國石美人、皇帝、巴東粉吊、帆吊、人字蝶、畢卡索小丑、雪印小丑、青魔

傻傻地單眼仔 發表於 2015-3-19 06:49
魚友訂魚比左錢收條屍日後一定多爭論雖然係自由市場都提醒大家自我評估訂魚風險
最好取消訂魚費時有事一 ...

尊貴商戶

低調老海鮮

尊貴商戶

低調老海鮮

尊貴商戶

低調老海鮮