海水領域 SeaFishZone

樓主: 南海洋
打印 上一主題 下一主題

菲律賓魚(ORDER魚計劃....)   [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

bowenwong 發表於 2015-3-23 10:23
香港真係好多刁民!你情我願做生意,又話搵老襯,又話搵笨!仲要係來自非洲個班人講。鬼叫你傷害到人家利益 ...

你個傻仔,哈哈

南海洋 發表於 2015-3-23 09:59
訂魚唔係新野.....我講到口臭了.

以前訂鯊魚,死了唔只剎訂金,是先收總數. 生死魚店都有賺無蝕.

人地去挖泥,你唔去挖泥?

乜你甘屎ga,打開門做生意,有問題 要拉埋其他鋪出來頂?

者系如果或者可能萬一到時出事 人地x 鳩你,你又拉人地d 鋪出來,叫人x 埋一份啦?

定系 果幾家 x 鋪同你好熟?

我識幾家 訂d 幾萬上10 既魚 都一蚊訂唔收,你唔去學?

開鋪賺錢一定ga啦,你要講埋出口 目的系乜吖

要話比人知你好公道吖?  生意你情我愿 無人管你,不過你既言論 發得出論壇就 比得人講

唔好拉埋一齊,扮無辜羅。

者系玩魚玩珊瑚,有錢人大把, 4 5 6位數 魚 ,珊瑚 唔系得三幾人會買羅, 膚淺到 講錢?   唔知以為你有錢派添,不過又唔系啵,原來只系不停包裝自己 要賺人錢。

論壇元老

~㊣得叔㊣~

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

咦第8版

管理員

海水領域灌水之王

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

郭老闆真識做生意訂魚又要收錢先死魚比條屍,其實你咪睇魚友訂乜魚先攞貨返黎死既入哂訂魚條數……叻呀!
我真係傻架

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

bowenwong 發表於 2015-3-23 10:23
香港真係好多刁民!你情我願做生意,又話搵老襯,又話搵笨!仲要係來自非洲個班人講。鬼叫你傷害到人家利益 ...

幾時封艇你話知,點解搬個post去乜都講,你又明唔明?
成個post又訂魚變左吹水搬去乜都講錯左邊到?
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

其實大把魚友想養一 d 永遠都唔會有舖入既魚,但係又苦無路數。魚舖幫你訂,但要你自己承擔風險,好正常。魚舖根本從來冇諗過入 d 咁既魚,唔通要魚舖承擔風險?呢種訂魚服務就係好野,亦都真係會有魚友有興趣,亦都真係可以賺到好多錢。正如我係藝術收藏家想要梵高真跡,你有本事幫我搵到我咪俾錢你賺。

但係你個訂魚服務係要訂魚單上既魚,而 d 魚又係平時舖都有賣既魚,咁又真係難免會有人認為你係搵人笨。

如果老闆有江湖地位 (可以搵到梵高真跡),訂魚真係有得做。但係真係要做好法律上既野,合約要清楚。一萬蚊以下既魚都唔使諗啦。
RT: 24吋(W) 14吋(D) 12吋(H)

尊貴商戶

低調老海鮮

李萬豪.....中4 坐我旁邊,之後同明星[安安]結婚又叫這個名????

90452338 WhatsApp

管理員

海水領域灌水之王

講返郭老闆中4年代開始呀?咁咪要時光倒流又排講唔完
我真係傻架

最佳新人 論壇元老

wa, 乜咁激, 以我所知DOA魚場下次ORDER會補返比你.

咁樣, 你殺訂, 係揾魚友笨? 定係你比魚場揾左笨啊???

咁有大志, 不如真正團購直出魚場USD價+運費, 自己賺手續費算啦...

老老實實, 魚場價單... 上網都揾到啦, 又唔係咩祕密... 我幾年前寫埋個 APP 係份野D魚種學名度 GEN 埋圖對照TIM啦.

nickdo 發表於 2015-3-23 16:06
wa, 乜咁激, 以我所知DOA魚場下次ORDER會補返比你.

咁樣, 你殺訂, 係揾魚友笨? 定係你比魚場&#255 ...

人地覺得系區先知吖嘛。。

實力e家野 我地識條鐵咩,人地家陣 有一萬幾千人排緊隊 訂魚ga。

論壇元老

南海洋 發表於 2015-3-23 09:59
訂魚唔係新野.....我講到口臭了.

以前訂鯊魚,死了唔只剎訂金,是先收總數. 生死魚店都有賺無蝕.

人地 D 老魚店明買明賣,自已揀,哀咗冇得賴,但你唔糸喎,冇得睇冇得揀,死咗都要付全費
FOT 230L水滴漏,15日內換水1次後加海水素,有UV,每日1餐,假期2餐,每星期浸氨基酸,現有藍吊,黃吊,雞心,黑雪印,畢卡索,西澳藍面,西澳洲仙,法仙,天皇仙,軍佬,金刀,聖帝,加洲寶石,湯臣,東非紫月,西澳斑點木盒

管理員

海水領域灌水之王

無敵LED後又一笠水傑作
我真係傻架

其實講咁耐,有乜魚訂
呢條又話無,果條又話唔做

p1gp1g 發表於 2015-3-23 21:23
其實講咁耐,有乜魚訂
呢條又話無,果條又話唔做

唔講仲以為得佢返到賓魚添!俾行家知道仲唔笑到面黃咩!

本人其實覺得南海洋老闆多諗頭係好事,起碼好過唔諗野.
但其實以魚友角度你好悶囉,我幾年前已經去過貴鋪睇魚.但.......問心你鋪內既魚黎黎去去都係賓魚,好普通又唔特別.最大問題係你個鋪好狗肉.自己都唔管理好個鋪.想點呀..........做生意有諗頭係好事,但都要踏踏實實去做先得架

禁止訪問

站在前方 勇氣驅不散

不正常人類及珊瑚研究中心  ←加入FB  群組

風神173 發表於 2015-3-23 23:15
本人其實覺得南海洋老闆多諗頭係好事,起碼好過唔諗野.
但其實以魚友角度你好悶囉,我幾年前已經去過貴鋪睇魚 ...

老闆之前講過話唔係靠賣魚做主力架又話開業10年乜乜乜檔野大茶飯黎依家肯俾你地訂賓魚已經係皇恩浩蕩你地咁多要求做乜

iggood 發表於 2015-3-24 00:43
老闆之前講過話唔係靠賣魚做主力架又話開業10年乜乜乜檔野大茶飯黎依家肯俾你地訂賓魚已經係皇恩浩蕩 ...

原來還有人記得, 還有好幾次抽人鋪頭水 都已經無挖翻出來講啦,還好像自己大仁大義啵。