請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 13855|回復: 56

本人澄清一下 [複製鏈接]

本人澄清一下,昨晚賣條毛巾俾魚友,但佢今日下午來電話尋晚落缸後又話有白點又話有水印,所以post幾張相給大家看下我缸D魚有冇白點及水印,我打算收回來後放生,免得係佢個有白點及水質問題會影響我缸魚.....
2015-03-16 19.16.23 (480x360).jpg
2015-03-16 19.16.18 (480x360).jpg
2015-03-16 19.16.11 (480x360).jpg
2015-03-16 19.16.10 (480x360).jpg
2015-03-16 19.15.27 (480x360).jpg

師兄,瑚仙缸好靚,不過RT有白點真係唔出奇,尤其D舊魚養
定。所以我見有D師兄會講明係RT養,買
家要自行評估風險。當然世上有部份買家既要求係極不合理,大家一笑置之算吧啦
35''RT 聖圈, 一幢, 紫月, 火焰鷹, 火焰仙, 檸批, 雞心, 紫吊, 黃吊, 蓋吊, 黑背心, 畢卡索小丑, 睡衣,澳洲摩, 六線狐

bryan811 發表於 2015-3-16 21:19
師兄,瑚仙缸好靚,不過RT有白點真係唔出奇,尤其D舊魚養
定。所以我見有D師兄會講明係RT養,買
家要自行評估 ...

師兄我都講左俾佢聽,我係RT缸養賣俾佢時個Part還有相,佢話佢只係淨養魚,冇法La有D人以為D魚咩缸水都得......如果佢係魚街買又唔之會唔會同間魚舖咁講呢?

賣比我,我要哦
https://www.flickr.com/photos/133879868@N03/page1

https://www.facebook.com/marine.clownfish

論壇元老

chowwing 發表於 2015-3-16 21:26
師兄我都講左俾佢聽,我係RT缸養賣俾佢時個Part還有相,佢話佢只係淨養魚,冇法La有D人以為D魚咩缸水都得... ...

Ching!不用煩,清者自清,地球乜人都有。

So gun 發表於 2015-3-16 21:33
賣比我,我要哦

可否現在來取

chowwing 發表於 2015-3-16 21:35
可否現在來取

不可,明天就得
https://www.flickr.com/photos/133879868@N03/page1

https://www.facebook.com/marine.clownfish

So gun 發表於 2015-3-16 21:36
不可,明天就得

咁只好放生

毛巾
2015-03-15 10.33.21 (640x480).jpg

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

明天交收唔得?

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

白點好少事啫!何妨落咗佢缸出水印,証明佢缸水唔得。

毛巾2
IMG_1104 (640x479).jpg

論壇元老

chowwing 發表於 2015-3-16 21:37
咁只好放生

落桶養住先,3寶……水魚泵

其實有D魚唔慣新水新環境有水印有幾出其?唔知果位ching買條魚返去點樣招乎佢。我估佢一返去就落缸!所以有水印係一D都唔出其。如有講錯別介意

嘩佢攞條魚來D水真係唔之點講

where take

今日?

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

我好似同你買過磁刷?屯門?
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

唔好放生呀,送佢去死咋
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

各位師兄魚已回歸大海........