海水領域 SeaFishZone

樓主: samkeikei
打印 上一主題 下一主題

新入麒麟仙&虎皮 [複製鏈接]

論壇元老

樓主
samkeikei 發表於 2012-6-4 00:15
多謝支持, 不過條麒麟依然硬淨, 掂都唔掂

ching,能否update下你條虎皮及麒麟仙既情況呀,tks。如你條麒麟仙已開口能否分享一下如何引佢呢?tks

論壇元老

沙發
ybkwok 發表於 2012-11-6 23:45
佢個簽名無麒麟播!

5通提起左佢傷心事??

論壇元老

板凳
等我自修2件,賠個不是。

論壇元老

地板
samkeikei 發表於 2012-11-11 00:17
兩條都健在, 多謝關心虎皮放咗你大缸, 大食肥仔麒麟就西住係RT, 開咗口, 食 ...

Ching, 條麒麟返左黎幾時先開口ar?初時你俾咩佢食Ka?我果條返左黎2個星期都重未見佢開口食野,好驚.....

論壇元老

samkeikei 發表於 2012-11-11 14:02
麒麟同蝶差不多, 咀仔細, 而且又怕羞, 最好用唔透明西, 加兩三件石同灰喉俾佢匿, 我用粒糧壓成粉狀同片糧 ...

Tks, ching 我果條買返黎時約2寸半左右,現時與1條2cm左右既毛巾B同住1個西,5知係咪條B有病or好弱,有幾次見佢追條毛巾B。至於糧我已用最細粒藍色蓋面果隻,甘係咪重要將佢磨粉呢?因我怕好快被水冲走,tks