海水領域 SeaFishZone

樓主: samkeikei
打印 上一主題 下一主題

新入麒麟仙&虎皮 [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 論壇元老

一個星期唔買魚我真係唔得

最佳新人

HTM 發表於 2012-11-11 04:38
虎皮係咪太光所以影到冇乜色
麒麟你幾時放佢最初都一定匿埋㗎啦...我果條頭兩星期都游唔 ...

唔係太光, 真係淡咗色
72''x18''x26'' FOT缸
夢想終於成真

最佳新人

knec0412 發表於 2012-11-11 01:54
Ching, 條麒麟返左黎幾時先開口ar?初時你俾咩佢食Ka?我果條返左黎2個星期都重未見佢開口食野,好驚.....

麒麟同蝶差不多, 咀仔細, 而且又怕羞, 最好用唔透明西, 加兩三件石同灰喉俾佢匿, 我用粒糧壓成粉狀同片糧, 最主要係個環境, 實在太細膽喇, 我放隻手落去執下石, 佢都驚到死
72''x18''x26'' FOT缸
夢想終於成真

最佳新人 活躍會員 熱心會員

1星期唔去魚街得唔得

論壇元老

samkeikei 發表於 2012-11-11 14:02
麒麟同蝶差不多, 咀仔細, 而且又怕羞, 最好用唔透明西, 加兩三件石同灰喉俾佢匿, 我用粒糧壓成粉狀同片糧 ...

Tks, ching 我果條買返黎時約2寸半左右,現時與1條2cm左右既毛巾B同住1個西,5知係咪條B有病or好弱,有幾次見佢追條毛巾B。至於糧我已用最細粒藍色蓋面果隻,甘係咪重要將佢磨粉呢?因我怕好快被水冲走,tks