海水領域 SeaFishZone

查看: 4092|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

請問邊到有2吋左右的金毛吊買 [複製鏈接]

樓主

請問邊到有2吋左右的金毛吊買,
因為個缸其他魚都系2吋左右~
近徘想養條金毛吊,請問各位師兄有無見過邊到有?
THANKS!

沙發
冇咁快6一7月份

板凳
C兄言下之意即系6-7月系金毛吊"收成"賣出市場的季節?到時魚街會比較常見?。甘再請問下,我有藍吊,兩者可以和平想處嗎,

地板
可遇不可求

金毛個樣好Rock好正,都考慮緊藍點吊同獨角吊,藍點有見到細條,請問獨角的話二寸邊到會有?放系第二考慮行列

hi-line 發表於 2015-5-11 19:20
金毛個樣好Rock好正,都考慮緊藍點吊同獨角吊,藍點有見到細條,請問獨角的話二寸邊到會有?放系第二考慮行 ...

藍點同獨角日旺自撈區經常都見到有

大約幾錢?

今日去左,未有

最佳新人 活躍會員 熱心會員

魚佳有約2寸半金毛吊

感謝C兄通報~請問計吾記得咩價位,金日中午去,好似無留意到

最佳新人 活躍會員 熱心會員

hi-line 發表於 2015-5-14 21:41
感謝C兄通報~請問計吾記得咩價位,金日中午去,好似無留意到

無問價錢、晚上見有3條、

今日又鼠去望下先~thanks boss!
不過想問下如果屋企2條小丑,藍吊(都系吋幾2吋),放條2.5吋金毛落去,會吾會比金毛打呢
還有請問下邊到買6線狐易養D,系集中營買2條都養吾到,個身生白膜,3日就瓜左

hi-line 發表於 2015-5-15 11:31
今日又鼠去望下先~thanks boss!
不過想問下如果屋企2條小丑,藍吊(都系吋幾2吋),放條2.5吋金毛落去,會吾會比 ...

你個是珊瑚缸?水溫低易生白點白膜。

之前2條弧系用新缸養,no2,no3都接近0,水溫30度買翻去時有幾點白點,養1晚之後吾見左,但系第3日就有白莫,半日就升天了
吾知關吾關我有顆海柳死左的問題,條魚都系琴晚死,我琴晚見水溫高,拎起支海柳,點知棵海柳接近溶果隻
舊缸仲養緊小丑同藍吊+疑似地毯葵,西斜曬住小小太陽都好似無乜野(有開風扇仔)

:想再請教下海柳溶左,但系no2,no3都正常,其實系咪都反應吾到D水質已經變壞?琴晚換左4分1水,目前個缸得隻螺,同一個隔離盒裝住的蟹仔
http://img1.gtimg.com/2/290/29096/2909605_550x550_0.jpg 蟹仔系類似哩隻

補充內容 (2015-5-15 12:20):
日日王大部分時間集中營都有六線弧,有時都有袋裝6線弧,就甘望,感覺袋裝D魚態好似好過集中營入面果D,會吾會呢?

補充內容 (2015-5-15 23:05):
感謝雲海大師,見到金毛仔了,不過都系有D大,