海水領域 SeaFishZone

查看: 4998|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

公主葵問題 係咪退左共生藻? [複製鏈接]

樓主

公主葵如圖   係咪太白?  共生藻係咪退哂?  定公主葵呢個葵種本身白雪雪?

沙發
白色幾好丫!特別ma

板凳
Sungyusan 發表於 2015-7-9 23:12
白色幾好丫!特別ma

咁係咪退左共生藻?  事關如果退左我就要餵密少少

但如果公主葵本身隻色已經係白雪雪既我就照番一星期餵一次喇

地板
ts02765402 發表於 2015-7-10 00:15
咁係咪退左共生藻?  事關如果退左我就要餵密少少

但如果公主葵本身隻色已經係白雪雪既我就照番一星期餵 ...

如果d so 變透明就似係喇

超新手 發表於 2015-7-10 09:55
如果d so 變透明就似係喇

我果隻公主葵D SO係奶白色  唔係透
即係共生藻仲向到?    即係話呢隻葵種係白雪雪架?

ts02765402 發表於 2015-7-10 10:06
我果隻公主葵D SO係奶白色  唔係透
即係共生藻仲向到?    即係話呢隻葵種係白雪雪架?

照我們和你說的方式處理
大約一個月共生藻會回來
全港獨家:Maze迷宮魚、魚糧、珊瑚糧
珊瑚美食:牡蠣卵、頂級純紅橈足、OMA綜合濃縮藻
微藻產品:輪蟲繁殖、小丑魚苗培育產品
**我們銷售SPS/LPS/FO餌料/海鹽/及特殊海水魚/黑金蝶到世界各地**
HOT!!**經銷商募集中!!請來信formosaaqua@gmail.com
WeChat:Formosaaqua
QQ:3180325862

FormosaAQUA 發表於 2015-7-11 13:24
照我們和你說的方式處理
大約一個月共生藻會回來

咩方法
上面D回覆得 白色幾靚 同埋D SO唔好變透明咋WO

如果是環境因素所引起∼那環境沒改善前∼餵什麼也沒辦法∼

如果環境還許可的環境下∼餵食珊瑚金藻和花開系列可以加速共生藻的回復∼

大洋 小周